Мирослав Василев спечели първия си трофей в Интерактив тенис. В

...
Мирослав Василев спечели първия си трофей в Интерактив тенис. В
Коментари Харесай

Мирослав Василев с първа титла в Интерактив тенис

Мирослав Василев завоюва първия си трофей в Интерактив тенис. В Седмия вечерен шампионат на конкуренцията от категория 250, той се наложи в оспорван мач над Иво Андреев с 4-3(5), 4-3 (4).

Досега Василев беше играл два финала в ИТЛ, които загуби, макар че показва отлична игра. На шампионата във " Виа тенис остарял " той сподели самообладание, точна игра и подвигна купата.
 US Open 2019 усъвършенства върха по посещаемост
US Open 2019 усъвършенства върха по посещаемост

853,227 фенове следиха мачовете онлайн

Първият сет от финала приключи без пробиви, а в тайбрека Мирослав се наложи със 7-5. Във втората част Андреев записа първи брейк в срещата и поведе с 2-0.

Василев незабавно отговори на удара и върна пробива. В тайбрека Мирослав поведе с 5-4 и след две провокирани неточности на противника си на мрежата затвори мача.

" Изключително доста се веселя на успеха ", показа Спърса, както е прочут измежду своите другари Миро. " Игровото ни време беше 1 час и 50 минути и имаше доста разигравания. Иво ме изненада с тактиката си. Играеше сервиз мрежа, а прехвърлящите ми удари не се получаваха, тъй като той е доста висок и има страховит обсег на мрежата. Затова в придвижване пробвах минаващи удари по правата и диагоналите.

Освен това ме натискаше на бекхенд страната ми, само че се оправих. Аз съм един от най-големите почитатели на ИТЛ. Играя в лигата от три години и съм впечатлен от организацията. В Интерактив тенис не се чака, не се губи време и излизаш против най-различни противници. Имаме право да откажем до два неуместни мача и уредниците се преценяват с нас. Срещите са вечер, а за работещ човек като мен това е чудесно, тъй като уикендите ми са за фамилията. ИТЛ е пример и без аналог.

Неслучайно местата в схемите се запълват за часове и записването стопира авансово. Всички мачове в Седмия вечерен шампионат бяха оспорвани и се решаваха в последния миг. Това значи, че ранкирането и селекцията са отлични. Получават се завързани срещи, а когато играеш с равностойни противници си заслужава да вложиш освен това, с цел да ги победиш. За мен най-важното е, че се забавлявах. За пръв път не се вълнувах от резултата, а единствено от играта. Това наподобява е тайната на триумфа. И към този момент се сготвям за идната конкуренция на лигата ".

Василев е на 53 години и продължава да се развива в тениса. Андреев е с 21 години по-млад.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР