Мирослав Иванов е човекът, който взе титлата на ЦСКА под

...
Мирослав Иванов е човекът, който взе титлата на ЦСКА под
Коментари Харесай

Миро Иванов пред ТОПСПОРТ за мача с ЦСКА: Пристрастен съм, но бих заложил на Етър!

Мирослав Иванов е индивидът, който взе купата на ЦСКА под носа преди няколко сезона с съвършено осъществяване от директен свободен удар, пратило златото в Лудогорец. Шуменския Деко към този момент е на треньорската скамейка на Етър в качеството на асистент на Станислав Генчев. Отборът потегли несигурно в шампионата, само че откакто се завърна в своя дом " Ивайло " качеството на играта се усъвършенства, както и резултатите. В събота във Велико Търново гостува устремилия се към купата ЦСКА, който е в серия от 8 следващи победи. Вижте какво сподели Иванов за ТОПСПОРТ във връзка идния мач.

Колко респектирани сте от противника преди мача?

- Не сме респектирани, тъй като и ние сме добър тим. ЦСКА се показва доста добре от началото на сезона, само че и ние имаме своите достолепия като тим. Историята на тези мачове демонстрира, че имаме причини в наша изгода. Мачовете във Велико Търново постоянно са били прочувствени, с по-голям заряд. Така ще е и в събота.

Каква е концепцията на вашия щаб за осъществяване на мача?

- Вече знаем по какъв начин ще играем, само че напълно обяснимо, няма да ти кажа ( смее се ). Подготвяме се за мача, имаме концепция по какъв начин да го проведем, надяваме се да се получи предварителния ни план.

Какво би трябвало наложително да не допускате, с цел да вземете точки от противника?

- ЦСКА има задоволително мощни страни. Стоят добре и в двете етапи на играта - пазят се добре, нападат бързо и разнообразно. Но и те като всеки тим имат своите слаби страни, които ще се опитаме да използваме.

Помагат ли Веселин Минев и Сашо Александров-Алвеша, които играха дербита против този тим на ЦСКА през предишния сезон?

- Не, това е работа на щаба. А и не са единствено те, които са играли по-напечени мачове. В тима ни са още Иван Стоянов, Тодор Колев и така нататък - все опитни футболисти, които знаят по какъв начин се печелят такива борби. Ние, треньорите, приказваме непрекъснато с футболистите, те знаят какво се изисква от тях. Правим подробни видео-разбори, упражняваме, обясняваме на всеки един от играчите в елементи какво би трябвало да прави на терена.

Отказа да разкриеш детайлности за подготовката за мача, кажи най-малко по какъв начин ще методите към противника - атакуващо, по-дефанзивно или изчаквателно?

- Със сигурност ще подходим нападателно, няма от какво да се плашим! Търсим успеха, това е!

И вие, и ЦСКА пропищяхте от съдийството. Имаш ли опасения за този мач?

- Силно се надявам отсъжданията на съдиите да са подбудени от неволни неточности, а не от друго, тъй като в последните кръгове се позволяват съществени грешки. От друга страна разбирам и реферите. Те са подложени на огромен напън, в това число и от самите футболисти. Аз също бях по-емоционален състезател, влизах в разногласия със съдиите, което не е най-правлиният метод.

 Мирослав Иванов-Деко пред ТОПСПОРТ: Името е ЦСКА, тимът е Литекс, само че ги разбирам
Мирослав Иванов-Деко пред ТОПСПОРТ: Името е ЦСКА, тимът е Литекс, само че ги разбирам

" Започва ново съревнование, което зависи от почитателите дали ще се трансформира в аналог на Вечното дерби ", разяснява някогашният халф

Започнахте едва, само че внезапно играта ви се усъвършенства и започнахте да взимате точки. Как се случи?

- Да, правилно е, че внезапно повишихме качеството на играта си. Аз не съм имал подозрение, тъй като отново дублирам - имаме добър тим, който простро би трябвало да развием. В началото на шампионата, може би, бяхме по-притеснени, а и не играехме на нашия стадион. Друго е, когато последователите са зад теб вкъщи.

Преди началото на сезона сподели, че се надяваш Етър да повтори триумфа на Дунав от предишния шампионат. Постижима цел ли е това?

- Дунав имаше по-добри резултати по това време предходната година, в сравнение с Етър, само че считам, че нашите точки трябваше да са повече. Имаше мачове, в които не заслужавахме да загубим, в други пък, като този с Берое да вземем за пример, повлияха и странични фактори. Все още настоявам, че имаме сили да повторим триумфа на Дунав - тим имаме, забавни футболисти, би трябвало единствено да развием започнатото, което не става за 1,2 месеца.

Извън поставените цели от управлението на Етър, какви са вашите персонални упоритости на теб и Станислав Генчев с тима? Черпите ли познания от по-опитни експерти?

- За себе си ще приказвам. Допитвам се до съществени треньори. Станимир Стоилов и Ивайло Петев са такива. Говоря и с двамата, с Петев малко повече. По мое мнение това са най-хубавите български треньори, а триумфите им сами приказват за тяхната работа. Виждате Мъри какво прави в Астана, а самият факт, че Петев бе назначен за треньор на балкански гранд като Динамо (Загреб), е задоволителен отзив. Работил съм с тях. Нормално е да им диря съвет, когато не съм сигурен в нещо. Колкото до тима - моята цел, и тази на щаба, е да подобрим оптимално организацията в играта. Да, търсим и спортния резултат, само че не непременно.

Какво би написал във фиша за мача с ЦСКА - 1,Х или 2?

- Пристрастен съм, само че бих попълнил знак " 1 " ( смее се ).

 Мирослав Иванов пред ТОПСПОРТ: Станимир Стоилов и Ивайло Петев са най-хубавите, с които съм работил
Мирослав Иванов пред ТОПСПОРТ: Станимир Стоилов и Ивайло Петев са най-хубавите, с които съм работил

" Надявам се Етър да реализира това, което прави Дунав ", съобщи Шуменския Деко
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР