Мирослав Чакърян е роден в София, в музикантско семейство -

...
Мирослав Чакърян е роден в София, в музикантско семейство -
Коментари Харесай

Българските концертмайстори: Мирослав Чакърян от Йоханесбургската филхармония в ЮАР

Мирослав Чакърян е роден в София, в музикантско семейство - татко му е виолист в Симфоничния оркестър на БНР. Шестгодишен стартира да свири на цигулка. Завършва Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков ", а по-късно учи в Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров " в класовете на проф. Боян Лечев и проф. Йосиф Радионов.

След конкурс отпътува да работи в Южна Африка, а няколко години по-късно става член на Националния симфоничен оркестър и негов помощник-концертмайстор. През 2000 година Националното радио на Южноафриканската република стопира субсидирането на Националния симфоничен оркестър и той е разхлабен, само че множеството от оркестрантите вземат решение да продължат работа и основават Йоханесбургската филхармония. На този състав българинът е дълготраен концертмайстор и много постоянно - солист.
В рубриката " Българските концертмайстори " на предаването " Алегро виваче " по стратегия " Хоризонт " Мирослав Чакърян споделя за пътя си от София до концертмайсторския пост в Йоханесбургската филхармония. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР