Мирно шествие с камиони и автобуси пред НДК на 16-ти

...
Мирно шествие с камиони и автобуси пред НДК на 16-ти
Коментари Харесай

Превозвачи се заканват да изкарат камиони и автобуси пред НДК

Мирно шествие с камиони и рейсове пред НДК на 16-ти май, а на идващия ден - 17 май и пред резиденцията в Бояна стягат превозвачи, стана ясно след срещата им с премиера Борисов в Министерски съвет през днешния ден. Двата, набелязани от тях дни за митинг съответстват със срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани.

Българските превозвачи са срещу заложени в пакета за транспортна подвижност нови правила като да вземем за пример условието водачите да се връщат на всеки 3-4 седмици. Те не са съгласни и с ограничаването на каботажните транспорти, с  изскването да се спи в хотел без да има охраняеми паркинги за камиони и след 3-я ден в една страна да се заплаща като командировка минималната работна заплата на мястото, където се намират.

На срещата в Министерски съвет министър председателят Борисов е декларирал, че поддържа настояванията им да отпаднат тези 4 пункта от пакета за транспортна подвижност, който сега е в Европейския парламент. 

Борисов е декларирал, че ще беседва още веднъж с френския президент Еманюел Макрон, с немския канцлер Ангела Меркел, с цел да отбрани ползите на българските превозвачи, съобщи  за в. " 24 часа " министърът на превоза Ивайло Московски. 

Поправките, изключително за командировките, са известни на нашите превозвачи, а и в цяла Европа като поправките Макрон, защото още като финансов министър, той ги вкара във Франция. Българските превозвачи считат, че огромните европейски страни желаят да отстранят българските превозвачи от пазара и да им вземат водачите. Това пък съобщи Миролюб Столарски, ръководител на БАСАТ. 

Предстаделят на съюза на интернационалните превозвачи Ангел Траков съобщи, че се обмислят и други разновидности на митинг, като да вземем за пример блокиране на интернационалните компании. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР