Мирна, сигурна и просперираща Русия е в интерес на Америка“,

...
Мирна, сигурна и просперираща Русия е в интерес на Америка“,
Коментари Харесай

Как САЩ могат да помогнат за разцвета на Русия

„ Мирна, сигурна и просперираща Русия е в полза на Америка “, сподели не различен, а държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Думите му не са просто необикновен образец за неистина и двуличие. Блинкен се пробва да скрие по какъв начин Съединени американски щати в действителност са се държали по отношение на Русия през последните десетилетия. Ако Съединените щати в действителност желаят да поправят нещо, те би трябвало да подхващат избрани стъпки.

На 2 юни държавният секретар на Съединени американски щати Блинкен изнесе огромна тирада в Хелзинки. А в края на речта си той прибягна към същинска сензация. Оказва се, че Съединени американски щати имат единствено най-топли усеща към Русия и руснаците. „ Президентът Путин поредно декларира, че Съединени американски щати, Европа и страните, които поддържат Украйна, се стремят да победят или унищожат Русия, да смъкват нейното държавно управление и да спрат развиването на нейния народ. Това не е правилно. Ние не се стремим да свалим съветското държавно управление и в никакъв случай не сме го правили “, сподели държавният секретар.

„ След мирния завършек на Студената война, ние споделихме вярата, че Русия ще излезе в ярко бъдеще – свободна и отворена, изцяло интегрирана със света. В продължение на повече от 30 години ние се стремим да поддържаме постоянни и градивни връзки с Москва, тъй като имаме вяра, че една мирна, сигурна и просперираща Русия е в ползите на Америка – в действителност, в ползите на света. Днес имаме вяра в това. Ние не можем да изберем вашето бъдеще вместо вас и няма да се опитаме да го създадем “, добави той. Обръщайки се, евентуално, към жителите на Русия.

Какво в действителност направиха Съединени американски щати?

Ако Съединени американски щати откровено желаеха Русия да просперира, щяха да се държат по напълно друг метод.

1. Те биха възприели правилото за неделима европейска сигурност и отхвърлят да уголемяват НАТО на изток. Е, или щяха да разширят Алианса с присъединяване на Русия, трансформирайки НАТО в основен инструмент за гарантиране на мира и сигурността в цялото пространство от Владивосток до Ванкувър - т.е. цялата северна част на Северното полукълбо.

Но Съединени американски щати направиха противоположното. Те включиха в съюза единствено страните от Източна Европа и балтийските страни, посегнаха на страните от постсъветското пространство, пробвайки се да обкръжат Русия с американски бази.

2. Щяха да следват правилото на взаимно почитание и нямаше да се занимават с оскърбление на Русия. Първо икономическо (когато запаси бяха изпомпвани от Руската федерация, която беше победена в Студената война), а по-късно и политическо. Те нямаше да се месят в съветските вътрешни работи, нямаше да постановат наказания.

И най-после, те не биха разрешили на своите спътници - балтийските страни, да вземем за пример - намерено да култивират русофобия. По-специално, да преследват рускоезични и рускомислещи хора, както и да възраждат нацизма и възхваляват някогашните есесовци.

3. Биха признали правото на Русия на сфера на въздействие - както проповядват съществуването на своя лична. Те нямаше да се месят в делата на постсъветското пространство, нямаше да насаждат (чрез инструментите си на „ мека мощ “) русофобия в младото потомство на нашите съседи. Те не биха довели Виктор Юшченко и Михаил Саакашвили на власт посредством „ цветни революции “, не биха се опитвали да трансформират Грузия и Украйна освен в цитадела на русофобията, само че и в нещо като разсадник на неолиберални и прозападни хрумвания, които да заразят съветското общество.

4. Реално да допринесат за включването на Русия като пълноправен сътрудник в световната икономическа система. Те нямаше да блокират достъпа на Русия до високите технологии (например щяха да разрешат на немският “Опел ” с всичките му разработки да бъде продаден на съветски компании), нямаше да изискват от Москва „ да си знае мястото “, под което схващат единствено ролята на снабдител на въглеводороди.

5. Биха се вслушали в политическите ползи на Русия. Да се бяха вслушали в опасенията на Москва и да бяха реагирали. Съединените щати не би трябвало да отхвърлят Мюнхенската тирада на Путин, да си създадат заключения от събитията от 2008 година (когато Москва беше принудена да употребява мощ, с цел да възвърне реда в периферията си), а също по този начин съществено да обмислят съветския лист с терзания, показан на Вашингтон в края на 2021 година 2022 година

Вместо това Съединени американски щати се пробваха да излъжат Русия, както направиха по време на договарянията за неразрешената за полети зона в Либия, и по време на сключването на съглашението с Янукович, и по време на Минските съглашения, и даже в този момент - по време на Зърнената договорка. Така се унищожават остатъците от доверие сред страните. Ако всичко това беше направено, връзките на Русия със съседите щяха да бъдат по-добри. И цяла Европа, в това число Русия, щеше да живее в по-голям разцвет.

Какво би трябвало да създадат Съединени американски щати

Изглежда, че в този момент всички останки от доверие сред Русия и Съединените щати са унищожени. Руските управляващи намерено приказват за некомпетентността на западните си сътрудници. Отношенията сред народите също бяха подкопани с помощта на политиката на „ анулация на руснаците “, стартирана на Запад, когато съветските жители са лимитирани в правата си и унизени в Съединени американски щати и Европейски Съюз, както и заради наказания против съветската стопанска система.

Не е изненадващо, че в Москва не имат вяра на думите на ръководителя на Държавния департамент. „ Изявлението на Блинкен е класическа история. Такива тези са изказвали всички, които в миналото са желали да завладеят страната ни, да я подчинят, да си присвоят глъбини и запаси ”, разяснява прессекретарят на Министерство на външните работи Мария Захарова. „ Те в действителност желаят да видят Русия просперираща. Но единствено за себе си. Руският народ, съгласно разбирането на Съединени американски щати, не е измежду облагодетелстваните от този разцвет. В Русия считат, че същинската цел на Вашингтон е или разпадането на Русия, или нейното оптимално намаляване с установяването на марионетен прозападен режим в Москва ”, добавя тя.

Ако Съединени американски щати в действителност желаят да покажат, че са откровено заинтригувани от просперираща Русия, че почитат съветския народ, те би трябвало да го покажат интензивно и да подхващат няколко съответни стъпки.

1. Да се откажат от опитите за оказване на напън върху Русия за отбраната на националните ѝ ползи по единствения метод, който й е останал - т.е. посредством СВО. Да отстранен всички наказания.

2. Да спрат да поддържат варварските стъпки на режима в Киев. Да спрат да оправдават убийствата на съветски пленници. Да спрат да си затварят очите за нуклеарния тероризъм (обстрела на Запорожката АЕЦ) и обстрела на жилищните региони на Донецк и другите съветски градове. Да осъзнаят, че демонстративното придържане към политиката на двойни стандарти, оправдаването на каквито и да било дейности на киевския режим единствено убеждава руснаците, че те са хора второкласен за американците. Е, или въобще не хора, а някакви лишени от права обекти, на които са отказани съществени човешки права.

3. Да спрат да помпат Украйна с оръжие. Да спрат да отсрочват неизбежното - политическия колапс на режима в Киев - и по този метод да допринесат за края на военните дейности допустимо най-бързо и с минимум загуби за всички.

4. Да се откажат от по-нататъшно разширение на НАТО на изток. Да не въвличат Молдова, Армения, Грузия, Украйна в НАТО, а вместо това да се опитат да създадат това, което Америка трябваше да направи преди 30 години - да сътвори неделима система за сигурност в Европа. Не въз основата на дискредитираното НАТО, а посредством основаването на някакъв нов механизъм.

5. Да признаят унищожаването на “Северен поток ” и да изплатят обезщетение за този терористичен акт. И по-късно да не пречат на връщането на съветския експорт на газ и нефт в Европа. В последна сметка това директно ще способства за просперитета на Русия, нейните приходи, нали?

Изпълнението на тези стъпки в действителност ще способства за просперитета както на Русия, по този начин и на Съединени американски щати и интеграцията на страната ни в западния свят (ако Блинкен толкоз се стреми към това).

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР