Мирен протест срещу отровния въздух, организират граждани на Гълъбово и

...
Мирен протест срещу отровния въздух, организират граждани на Гълъбово и
Коментари Харесай

Заради отровния въздух: Граждани на протест пред ТЕЦ „Брикел”

Мирен митинг против отровния въздух, провеждат жители на Гълъбово и района пред входа на Топлоелектрическа централа “Брикел ”. Той ще се състои на 13 септември в 18:00 ч. 

" Топлоелектрическа централа “Брикел ” е нарицателно за замърсяване на околната среда. Централата е една от най-старите в страната и от години обгазява град Гълъбово, близкото село Обручище и другите обитаеми места в района ", пишат уредниците на митинга. 

" На 13 септември ние, жертвите на това редовно отравяне , ще се съберем пред централата, с цел да сложим ултиматум на управлението на “Брикел ” - да подобрят инсталациите си или да затворят ТЕЦ-а! Здравето на хората от района не може да бъде пленник на частни ползи и финансови изгоди ", оповестяват уредниците на недоволството. 

" В отговор на сигнал РИОСВ-Стара Загора откри, че единствено за година “Брикел ” е изгорил 400 хиляди тона нелегално гориво . Еко-инспекцията удостовери, че оборудванията са „ мощно амортизирани “. Честите повреди постановат разпалване с мазут всяка седмица, а самите котли имат пробиви и изпускат нездравословни субстанции през покрива, прозорците, газоходите ", допълват уредниците. 

" Въпреки държавното решение за наложително прекъсване, съдът разреши централата да работи до момента в който тече следващата инспекция, която още веднъж ще потвърди очевидното - ТЕЦ-ът замърсява въздуха и природата. Това противоречиво правораздаване, както и продължаващо невиждано обгазяване са част от причините за мирния митинг пред Топлоелектрическа централа “Брикел ” на 13 септември сред 18:00 и 20:00 часа. ", излиза наяве още от изпратеното до медиите известие за митинга. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР