Мирен договор за българските пътища търсят отново българските застрахователи. Това

...
Мирен договор за българските пътища търсят отново българските застрахователи. Това
Коментари Харесай

Българските застрахователи търсят решения за намаляване на пътните катастрофи

" Мирен контракт за българските пътища " търсят още веднъж българските застрахователи. Това е надписът на идната юбилейна конференция по пътна сигурност ще се състои на 5 октомври 2017 година в столичния „ София Хотел Балкан “, зала „ Средец “. Тя се проведено от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и има за цел да показа вижданията на виновните институции за действително понижаване на пътните произшествия. Застрахователната промишленост у нас постоянно е била деен участник в шерването на положителни практики и хрумвания за намаляване на пътния травматизъм и жертвите от пътни произшествия.

Форумът ще бъде открит финансовия министър  Владислав Горанов. Приветствия към участниците ще поднесат ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, о бюджет и финанси в Народното събрание; Николас Жанмар, Директор персонално обезпечаване, общо обезпечаване и макроикономика в Insurance Europe, ръководителят на Комисията по финансов контрол Карина Караиванова и Светла Несторова, Председател на УС на АБЗ.

Политиките на министерствата в подтекста на пътната сигурност са акцентът в тематиката, а измежду главните лектори са министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, зам.-министър на превоза и осведомителните технологии и известията Ангел Попов. Бойко Рановски, Началник отдел „ Пътна полиция “ при Главна дирекция „ Национална полиция “ на Министерство на вътрешните работи, ще разяснява мероприятията и дейностите за ограничение на травматизма. Зам.-председателят на Комисията за финансов контрол Ралица Агайн, началник на ръководство „ Застрахователен контрол “, ще показа приноса на застрахователния бранш за повишение сигурността на придвижването по пътищата, както и въвеждането на нови осведомителни технологии в битката с произшествията.

Аудиторията ще се запознае и с интернационалния опит на одобрени организации, които показват работещи решения в доста страни от Европа, както и най-хубавите механизми за предварителна защита в региона на пътната сигурност в Европейски Съюз. Сред задграничните лектори са Довил Админайте, Ръководител планове в Европейски съвет за сигурност на превоза (ETSC) и Oливера Джорджевич, Старши управител в Европейския институт за оценка на пътищата (EuroRAP).

По време на форума ще бъде споделена и положителната експертиза при образованието на децата и учениците по пътна сигурност.

Като посетители на форума са поканени народни представители, евродепутати, представители на организации, институти, комисии, кметове, ректори на най-големите университети, университетски учени, представители на сродни и партньорски промишлености от банковия и пенсионноосигурителния браншове, ръководещи сдружения, капиталови посредници; адвокати от влиятелни адвокатски кантори; членове на неправителствени организации; представители на структури на автомобилното придвижване и доста други. Сред интернационалните посетители се открояват най-големите одиторски компании, както и управителните органи на браншовите застрахователни обединявания от Европейски Съюз. Очакванията са полемиките да допринесат за намиране на правилните пътища за понижаване на процедура на тревожния прогресивен травматизъм от пътни произшествия у нас и за следващ път да покажат съпричастността на застрахователния отрасъл към значими за обществото тематики.

 

Конференцията е част от самодейностите, отдадени на 25 години от основаването на Асоциацията на българските застрахователи. От основаването си до през днешния ден АБЗ е главен фактор при основаването на общи политики за развиване на застрахователния бранш, отбрана правата и ползите на сектора, налагане на лоялна конкуренция в бранша и съгласуваност сред застрахователите по въпроси от общ интерес. В сдружението членуват 28 компании, представляващи над 93% от българския осигурителен пазар.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР