Мирела Демирева преодоля квалификациите на скока на височина за жени

...
Мирела Демирева преодоля квалификациите на скока на височина за жени
Коментари Харесай

Мирела Демирева преодоля квалификациите и ще участва във финала на скока на височина

Мирела Демирева преодоля квалификациите на скока на височина за дами от европейското състезание по лека атлетика в Рим и ще взе участие на финала в събота. Олимпийската вицешампионка записа трети резултат в първата пресявка с 1.89 метра.

Демирева, която завоюва сребърен орден в Рио де Жанейро, преодоля с безпроблемно първите три височини на летвата, само че не сполучи в двата си скока на квалификационния стандарт от 1.92 метра. Така тя остана на три сантиметра зад победителката, международна и европейска шампионка Ярослава Магучих от Украйна, която започва на 1.89 метра и по-късно съумя на 1.92.

Втора приключи сръбкинята Ангелина Топич, която преодоля последната височина от втория опит. Общо седем състезателки от пресявките в група А покриха 1.89 метра и на следващия ден ще скачат на финала за континентално злато.

Въпреки че не съумя на 1.92 метра в квалификациите, Демирева към този момент е преодолявала два пъти височината през сезона на закрито. В края на предходната седмица българката стана шеста в Диамантената лига в Стокхолм с 1.90 метра от втори опит.

Най-доброто персонално достижение на Демирева е 2.00 метра, записвано в Берлин и Стокхолм през 2018.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР