Мирчев обяви, че Националният съвет на “Да, България, на който

...
Мирчев обяви, че Националният съвет на “Да, България, на който
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Ако утре има руски десант във Варна, три месеца ли...

Мирчев разгласи, че Националният съвет на “Да, България ”, на който той е член, през вчерашния ден е взел решение да изиска доклад в Народното събрание от Министерството на защитата за военно-техническата помощ за Украйна. “Дали Тодор Тагарев или някой админ, само че към този момент 3 месеца не можем да превозим 100-ина БТР-а. И не е заради липса на средства, те са над 300 000 евро и се заплащат от партньорски страни. Освен това Европейският фонд за мир или Съединени американски щати ни компенсират поради тези БТР-и. Не мисля, че казусът е в министър Тагарев, ”, сподели депутатът, който е член на парламентарната комисия по защита. 

По думите му също така можем да помогнем на Украйна с доста снаряди, които са с изтичащ период и би трябвало да бъдат утилизирани, което значи спомагателни разноски, а на тяхно място по този начин или другояче би трябвало да се купят нови. А.

Политикът от Демократична България предизвести, че освен политическите си съперници, а всички, които са неуместни за властта му, в това число такива като журналистката Ана Политковская. Поради боязън от тази смазваща власт в Русия не е останала сериозна маса от хора и тя няма да може внезапно да се демократизира. “Трябва всички да си даваме сметка, че Русия е заплаха, а за жалост у нас има доста хора, които са подготвени да посрещнат Путин с самун и сол ”, сподели Мирчев. 

Според депутата от ПП-ДБ би трябвало да се стигне до политическото равнище на въздействие. А краткотрайната парламентарна комисия не просто да уточни двама-трима магистрати и “да изгорят ” двама-трима следователи. “Трябва всички магистрати да излязат и да кажат какво знаят и да забележим кое е най-високото равнище, до което можем да стигнем. Прокуратурата към момента не е във етапа, която може да свърши нещо, по тази причина ще се опитаме в Народното събрание да го свършим ”, сподели Ивайло Мирчев.

 

И предизвести, че измененията в правосъдната система няма да станат толкоз бързо - има да се одобряват промени в Закона за правосъдната власт, да се избират нови Висш прокурорски и Висш правосъден съвет. Но пък до през вчерашния ден сме имали “желязна битка ” в правосъдната власт, когато да вземем за пример спецпрокуратурата и спецсъдът са можели “да опраскат ” всекиго.

Според Мирчев вътрешният министър Калин Стоянов би трябвало да отговори дали когато е оглавявал ГДБОП от службата е изтичала информация, както. По думите му обаче Стоянов е приключил доста работа за влизането ни в Шенген и за даването на БТР-ите, само че претекстовете, с които ПП-ДБ изиска оставката му за полицейското принуждение в митинга против футболния съюз остават.

Ивайло Мирчев заяви, че още не е взето решение дали ПП-ДБ ще се явят като обща коалиция на изборите за европейски парламент и че диалозите за това евентуално скоро ще стартират. Партията му “Да, България ” обаче е взела решение да излъчи своите претенденти посредством вътрешни избори, извършени електронно.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР