Мирът не може да бъде запазен със сила. Може да

...
Мирът не може да бъде запазен със сила. Може да
Коментари Харесай

8 пречки, които ни спират да бъдем в мир със себе си

„ Мирът не може да бъде непокътнат със мощ. Може да бъде реализиран единствено с схващане. ”

Алберт Айнщайн

Душевният покой е същински плодородно положение, от което мнозина в актуалния свят са лишени. Живеем в тревожни времена. Не стопираме да мислим за проблемите и болките си. Дори в съня си.

Човек не може да бъде благополучен и не е кадърен да разгърне цялостния си капацитет, в случай че не е в мир със себе си. Това счита блогърът Марк. Той изброява 8 спънки, които ни затормозяват. Те са настройки на мозъка, от които би трябвало да се откажем, с цел да усетим най-прекрасното положение - вътрешната естетика. Ето кои са:

1. Старите съжаления и оправдания.  Не можем да избираме какво ни се случва, само че можем да изберем по какъв начин се усещаме по отношение на него и какво вършим по-късно. Няма потребност да сме предоопределени от нещата, които не сме създали в предишното. Не позволявайте да ви управлява възприятието, че съжалявате за нещо. Приключете с него. Може би сте могли да сторите нещо друго. Може би не. Вече е свършено. Погледнете напред.

2. Изгарящото предпочитание да имате всички отговори.  Приемете възприятието, че не знаете къде тъкмо отивате и се упражнявайте да обичате и оценявате това възприятие на независимост. Защото единствено когато полетим и не знаем каква е дестинацията пред нас, разтваряме крилете си изцяло.

3. Фалшивата вяра за иден живот без болежка.  Болката е част от живота. Мъките на живота идват в най-различни форми и размери.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР