Мирът на Корейския полустров ще струва около два трилиона долара

...
Мирът на Корейския полустров ще струва около два трилиона долара
Коментари Харесай

Експерти: Мирът на Корейския полустров ще струва $2 трилиона

Мирът на Корейския полустров ще коства към два трилиона $ през идващите 10 години, считат Стивън Джен и Джоана Фрайер от Eurizon SLJ Capital Ltd. в Лондон, предава Bloomberg.

Те пресмятат какви запаси ще бъдат нужни, с цел да е несъмнено, че Северна Корея ще остане стопански жизнеспособна. Експертите надграждат над образец от обединяването на Германия, отчитайки, че прехвърлянията от Запада към Изтока са били общо 1,2 трилиона евро, или към 1,7 трилиона евро по днешни стойности.

Като население, Северна Корея към Южна Корея е надалеч по-голяма, в сравнение с Източна към Западна Германия. Освен това КНДР е по-недоразвита, съпоставяне с Източна Германия, която имаше добре построена промишленост.

" Ако вземем поради нуклеарната опасност, Ким Чен-ун е в позиция да желае голяма финансова поддръжка ", пишат специалистите.

Единият от разновидностите е сметката да бъде разграничена сред Съединени американски щати, Китай, Япония и Южна Корея, разграничена на 1,7; 1,6; 7,3 и 18,3 % от брутния вътрешен артикул на всяка нация през идващото десетилетие.

Щатските и японските облигации, както и йената, които към този момент се смятаха за сигурен кей по време на рецесии, може да пострадат, се споделя още в разбора, поради пониженото напрежение. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР