“Мирът и образованието са в основата на иновациите, които са

...
“Мирът и образованието са в основата на иновациите, които са
Коментари Харесай

Тийноватор даде старт на втората си година в 16 български училища в три града

“Мирът и образованието са в основата на нововъведенията, които са висшата форма на това младежите да вземат ориста в ръцете си, да имат високи упоритости, да мечтаят и да се опитат да осъществят фантазиите си. Тийноватор прави това за младежите в България ” сподели президентът на България от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев на формалното разкриване на образователната година на Тийноватор в София Тех парк на 14 октомври. На събитието участваха учениците, менторите и сътрудниците на плана за актуалната и предходната образователна година.
 Тийноватор Тийноватор
Програмата за основаване на стартъп клубове на българските учебни заведения Тийноватор влиза в 16 учебни заведения в София, Враца и Варна през образователната 2019-2020 година Близо 300 възпитаници от 10. и 11. клас дружно с 32 ментори в трите града ще развиват изобретателното си мислене и предприемаческите си умения; ще презентират пред вложители и ще създават действителни стартъп бизнеси в продължение на една образователна година. В края на програмата ще вземат участие в национално стартъп съревнование, а тимът победител ще показа страната ни на интернационално събитие в Словения.

“Радваме се, че за втора година Тийноватор ще бъде свързващото звено сред сполучливите български бизнесмени и учениците, на които занапред им предстоят огромните решения в живота ”, сподели на откриването в София Светлана Савова, началник на Тийноватор в България. “Целта е да дадем познания и умения на учениците, които ще им оказват помощ в избора на специалност и обществена среда в бъдещето. ”

на Тийноватор влизат опитни бизнесмени и опитни бизнес водачи от български стартъп компании в София, Варна и Враца.. Сред тях са българинът с кариера в Холивуд ; авио инженерът - създател на известния стартъп, ориентиран към запазване на пчелите - ; един от първите блокчейн програмисти в България -, както и, създател на интернет платформата “UPLOYMENT ”, която подкрепя туристическата промишленост да набира дипломиран личен състав като комбинира образование и персонализирано обслужване.-->

Тийноватор мина сполучливо през пилотната си година - образователната 2018-2019, в четири софийски учебни заведения. В началото на септември т.г. тимът победител в националното съревнование показа почтено България на интернационално събитие в Словения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР