Мира Добрева направи дългоочакваното представяне на книгата си „Столетниците -

...
Мира Добрева направи дългоочакваното представяне на книгата си „Столетниците -
Коментари Харесай

Мира Добрева представи книгата си „Столетниците - благословия или орисия“

Мира Добрева направи дълго чаканото показване на книгата си „ Столетниците - благословия или орис " в препълнения клуб „ Перото " в НДК. Боряна Граматикова („ Отблизо " по БНТ) влезе в ролята на модератор, а събитието почетоха доста сътрудници и другари на водещата на „ Питай Българска национална телевизия ". Сред гостите бяха Евгения Атанасова, Добрина Чешмеджиева, режисьорът Станислав Терзиев, програмният шеф на малкия екран Ивайло Огнянов, дружно с половинката си Филипа, както и журналистът Георги Тошев и водещата доктор Неделя Щонова. За да споделят своите усещания и да опишат персонални истории за своите баби, на сцената, дружно с Мира, излязоха Виктор Калев, Мариана Векилска, Драго Драганов и 101-годишната баба Дора.

Мира Добрева показа пред гостите си историята за раждането на „ Столетниците - благословия или орис ". Идеята се появява, до момента в който Мира и екипът ѝ преглеждат рейтингите на предаването си по Българска национална телевизия. С интерес откриват, че в сегмента на рубриката за столетниците - рейтингите се повишавали. Това я стимулира да събере тези вдъхновяващи истории. Докато пишела книгата, Мира се свързала с всички участници и с наслада разкрила, че доста от тях към момента честват своите рождени дни и си я спомнят, въпреки да е минало значително време. Наричат я с обич „ Миричка Добревка ".

„ Хората обичат да си спомнят за своите баби, тъй като това ги връща в безгрижното детство ". Това описа на сцената в „ Перото " и артистът Виктор Калев, който показа трогващи, само че и типично в негов жанр - комични истории за неговата баба Лика, която била атракцията на тяхната дребна уличка.

Водещата на „ България в 60 минути " Мариана Векилска, също показа, че книгата „ Столетниците - благословия или орис " ѝ припомня на нейната баба. С типичния си артистизъм, тя прочете фрагмент от историята на Сузи Антонова, която до 96-годишна възраст продължавала да плува и даже имала медали. И въпреки към този момент 10 година да е на легло, е безапелационна, че „ Живот без обич е като година без пролет. Човек в никакъв случай не остарява от вътрешната страна. "

Драго Драганов, който е израстнал с баба си и в най-тежките мигове в края на живота ѝ е бил до нея, показа: „ За тази книга би трябвало да споделите на младежи. Особено на тези, които се доверяват на шарлатани, с цел да се научат по какъв начин се реализира триумф... Дайте им тази книга, с цел да научат истината - животът има смисъл! "

Издателят на книгата „ Столетниците - благословия или орис ", притежателят на „ Книгомания " Илиян Андонов, описа по какъв начин предходната година тъкмо по време на локдауна е получил позвъняване от Мира Добрева и в началото си е помислил, че би трябвало да дава следващото изявление за малкия екран. Оказало се, че водещата желае да му предложи книгата, която сяда да написа. Веднага се съгласил, тъй като видял капацитета: „ Мира е притежател на положителното. Носител на вяра. Трудно можеш да накараш един столетник да се изповяда ", споделя той.

На сцената по време на представянето излезе и 101-годишната баба Дора, която елегантно и артистично съобщи: „ Само на 101-а съм. Не е кой знае какъв брой доста. " Тя възхити гостите с духа и будния си разум, до момента в който разпалено разказваше за обичания си празник от детството - 24 май. Нейната история феновете могат да видят тази неделя (30 май) от 11:00 ч. в предаването „ Отблизо " по Българска национална телевизия 1.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР