Миодраг Пантелич бе един от най-добрите футболисти на Левски в

...
Миодраг Пантелич бе един от най-добрите футболисти на Левски в
Коментари Харесай

Миодраг Пантелич пред ТОПСПОРТ: Славиша Стоянович ще спечели феновете на Левски с победи и офанзивна игра

Миодраг Пантелич бе един от най-хубавите футболисти на Левски в актуалната история на Левски. Бившето крило на " сините " и сегашен треньор приказва пред ТОПСПОРТ за новия ментор на столичани Славиша Стоянович.

Сърбинът разкри какъв Левски могат да чакат почитателите под управлението на експерта. Как и с какво словенецът е съумял да си завоюва любовта на последователите на Цървена звезда и какво би трябвало да стори допустимо най-скоро управлението на 26-кратните първенци, чуйте от Миодраг Пантелич.

Славиша Стоянович е добре прочут в Сърбия. Какво е Вашето мнение за него?

- Той беше треньор на Цървена звезда за една година. Тогава завоюва купата и съумя да прекъсне хегемонията на Партизан, които бяха първенци шест години преди този момент. Хората и почитателите още го помнят. При него Звезда играеше прекрасен футбол и справедливо зае първото място.

 Саша Симонович може да стане част от щаба на Славиша Стоянович в Левски
Бивш състезател на Левски влиза в щаба на Славиша Стоянович

Наскоро футболистът взе лиценз УЕФА " А "

Какъв жанр на игра изповядва Стоянович? Какъв Левски да чакаме под негово управление?

- Отборите на Славиша Стоянович играят нападателен футбол. Създават много положения за голове. Най-вероятно ще желае от Левски да играе по същия метод. Той ще поеме тима след отпадане от Европа, след края на подготовката. Със сигурност ще му би трябвало време, с цел да се запознае с тима.

Левски водеше договаряния със Сале Янкович, говореше се и за Славолюб Муслин, само че се спря на Стоянович. Правилният избор ли е това съгласно Вас?

- Вярвам, че е по този начин. Времете обаче ще покаже. Едно е ясно - Левски постоянно е имал триумф, идващи от този район на Балканите. Надявам се Стоянович да реализира триумфи с Левски. Доказал се е към този момент, знае какво е да си отпред на балкански гранд.

 Снимка 369598
Източник:

Какво е мнението Ви за протичащото се в Левски като цяло? Миналият сезон бе неуспех, актуалният още веднъж стартира с неуспех...

- Не мога да кажа тъкмо, тъй като не съм толкоз покрай клуба. Със сигурност обаче има нещо сбъркано, щом Левски толкоз доста години не може да стане първенец и да завоюва трофей. Това тежи доста и на почитателите. Може би с новия треньор ще стартира и нова епоха в историята на клуба.

В Левски към момента не е назначен нов състезателен шеф. До какъв брой неналичието на човек, който да дава отговор за чисто футболните процеси в клуба, е проблем?

- Левски има доста митове, които, съгласно мен, са подобаващи за този пост. На този пост е наложително да има човек, който си схваща от работата. Ръководството би трябвало да откри вярното решение за този проблем и това да се случи допустимо най-скоро.

 Муслин предложил Славиша Стоянович на Левски
Муслин предложил Славиша Стоянович на Спас Русев

Бившият селекционер на Сърбия бе избор №1 на " сините " за старши треньор

Предполагам сте наясно с наличния състав на Левски. На кои постове е належащо тимът да се укрепи?

- Не мога да кажа тъкмо. Това ще го дефинира новият треньор. Гледах мачът с Вадуц. Смятам, че Левски имаше мисъл в играта си, сътвори много положения за гол, само че и ги пропусна. Може би би трябвало да се намерения за нов централен нападател, голмайстор, който да ги оползотворява.

Левски сподели друго лице против Ботев (Пловдив). Футболистите играха с повече хъс и предпочитание. Познавайки качествата на Славиша Стоянович, смятате ли, че " сините " могат да се борят за освен това от третото място през новия сезон?

- Левски постоянно би трябвало да се бори за купата. Независимо дали от управлението обявяват сходни цели. Всичко, с изключение на първото място е неуспех. Мисля, че новият треньор доста добре знае в какъв клуб е пристигнал. Той към този момент има образец и опит с Цървена звезда. Времето ще покаже дали ще успее да реализира триумфи.

 Снимка 369596
Източник:

Като че ли досегашният треньор Делио Роси се провали тъкмо поради това - не разбра в какъв клуб е попадна и какво се желае от него..

- Да, най-вероятно е по този начин. Мисля, че Стоянович няма да има този проблем. Левски е сходен клуб на Цървена звезда. Той знае какви са задачите на тима, знае какво почитателите желаят от тима - победи с хубава игра. За една година съумя да си завоюва любовта на ентусиастите на Звезда, считам, че същото ще се повтори и с последователите на Левски.

 Асен Букарев се завръща в Левски!
Асен Букарев се завръща в Левски!

Бившият основен управител на Левски влиза в щаба на Славиша Стоянович
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР