Миньори и енергетици започнаха протест в центъра на София. По

...
Миньори и енергетици започнаха протест в центъра на София. По
Коментари Харесай

Миньори и енергетици протестират в центъра на София

Миньори и енергетици започнаха митинг в центъра на София. По жълтите павета се организира национален-митинг митинг под надпис " За ясно и несъмнено енергийно бъдеще на България! "

То се провежда от синдикалните организации на КНСБ и КТ " Подкрепа " в комплекса " Марица Изток ", Националната федерация на енергетиците към КНСБ, Национална синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ, СМФ - КТ " Подкрепа ", Федерация " Енергетика " към КТ " Подкрепа ", миньори и енергетици от въгледобивния бранш в страната ще проведат народен протестен митинг-шествие под надпис " За ясно и несъмнено енергийно бъдеще на България! ".

Министър-председателят акад. Николай Денков ще се срещне с представителна група на миньорите и енергетиците от митинга „ За ясно и несъмнено енергийно бъдеще на България ", водена от президента на КНСБ Пламен Димитров и президента на КТ „ Подкрепа " Димитър Манолов. Решенията за закриване на мините обаче не може да се взимат единствено от политиците и да касаят единствено сегашния миг, би трябвало да се чуе и мнението на специалистите.

А то изрично е в интерес на опазване на въгледобива като „ положителната остаряла опция " на всички по-нови енергоизточници - споделят енергетиците и миньорите, които от дълго време стягат редиците за митинг в отбрана на българската енергетика. По думите им, в този момент енергийната непоклатимост и самостоятелност на страната ни е още по-важна стратегически, на фона на военния спор в района и неподходящите промени в климата, предава БНР.

В поддръжка на „ Мини Марица-изток ": Работещи и синдикати излязоха на митинг в Стара Загора Заради многото насъбрани проблеми в бранш енергетика протестиращите през днешния ден желаят ясна държавна тактика, която да бъде обвързана с настоящия Закон за енергетиката на страната. Казват, че към този момент има голям брой стратегически документи, които обаче не дават вероятност за развиване: Протестният протест ще стартира в 12 часа в сектора сред постройките на Народното събрание и Министерския съвет. В митинга ще се включат хиляди служащи от целия въгледобивен бранш в България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР