Миньори и енергетици от “Марица-изток” излязоха на протест днес заради

...
Миньори и енергетици от “Марица-изток” излязоха на протест днес заради
Коментари Харесай

Миньори и енергетици излязоха на митинг в Раднево

Миньори и енергетици от “Марица-изток” излязоха на митинг през днешния ден поради неразбираемото бъдеще на бранша в района. Те настояха държавното управление да приготви стратегия за стабилизация на комплекса и за нова енергийна тактика с небосвод 2050 година Голямата паника на протестиращите са по-строгите правила за запазване на околната среда и излъчванията от огромните горивни системи, работещи на въглища.
Енергетиците и миньорите не знаят ще реализира ли българската страна пролонгация, с цел да могат централите да покрият условията на разпоредбите за запазване на околната среда.
На митинга пристигна да поддържа протестиращите и президентът на КНСБ Пламен Димитров, който съобщи, че енергийната сигурност и самостоятелност на България зависят от работещите към 12 хиляди души в “Марица-изток” .
Да чуе настояванията им Раднево дойде Теменужка Петкова, министър на енергетиката. Тя съобщи, че мините в Маришкия басейн и централите, работещи с лигнитни въглища в комплекса, са стратегически за българската енергетика и за стопанската система като цяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР