Минути след полунощ с полет от Кипър двамата българи кацнаха

...
Минути след полунощ с полет от Кипър двамата българи кацнаха
Коментари Харесай

Още двама спасени българи се прибраха от воюващ Судан frognews.bg

Минути след среднощ с полет от Кипър двамата българи кацнаха на родна земя. " Тук всичко е наред. Цял живот деля времето си между Судан и Бъглария. Баща ми е от Судан, майка ми е българка ", описа Ясир Махмуд. 

 

Причината дълго време Ясир да не желае да напусне Судан беше, с цел да се грижи за своите близки в страната. Евакуацията обаче била неизбежна, откакто става жертва на нахлуване. 

 

При офанзивата потърпевши няма. Ясир се е погрижил всичките му близки към този момент да са отвън Судан.

 

Заедно с него в София дойде и лекарят Насрадин Мансурж.  " Ситуацията е доста сериозна, ужасна. Навсякъде в кварталите. Няма лечебни заведения, хората умират. Няма кой да им помогне ". твърди Насрадин Мохамед Мансурж Юсеф. И добави, че се притеснява, че спорът може да ескалира още повече.

 

По данни на външното ни министерство от Судан са евакуирани 39 българи. 9 от тях към този момент са в България. " Към момента нямаме поръчка за нови българи, които желаят да се изтеглят. Поддържаме връзка с още двама, само че не сме сигурни дали те ще решат да се върнат ", акцентира Таня Димитрова, шеф на Дирекция " Ситуационен център " към Министерство на външните работи.

 

Остава вярата, че до помирение ще се стигне. А Ясир и Насрадин, че ще имат някога отново път към Судан.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР