Минути, след като Продължаваме Промяната обявиха официално кандидатурата на акад.

...
Минути, след като Продължаваме Промяната обявиха официално кандидатурата на акад.
Коментари Харесай

ГЕРБ за акад. Денков: Той беше наш зам.-министър и заместник на Кунева

Минути, откакто „ Продължаваме Промяната ” оповестиха публично кандидатурата на акад. Николай Денков за министър-председател, не закъсняха и първите реакции в коридорите на Народното събрание.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова напомни, че Денков е бил министър и заместник-министър в служебно държавно управление и в такова на ГЕРБ. „ Това значи ли, че можем ли да приказваме за модел Борисов-Радев-Петков? Бил е заместител и на Меглена Кунева. Да не би и Национална движение „Симеон Втори" или Тройната коалиция да се завръщат? И значи ли всичко това, че вторият ешалон на ГЕРБ може да оглави кабинет на Политическа партия? ”, запита Атанасова.

Тя още един път акцентира, че ГЕРБ-СДС няма да поддържа държавно управление с мандат на Политическа партия. „ Някои ги назовават „ шарлатани ”, други – „ дилетанти ”. Смятате ли, че желаеме да беседваме с такива хора? Никой и не ни е канил на диалози. Тази кандидатура е обречена ”, безапелационна бе Атанасова.

В отговор на въпрос за какво партията ѝ не е е взела участие в Председателския съвет, на който е обсъждана номинацията на Денков, Атанасова отговори: „ Тези препоръки се организират за разискване на дневния ред и разпоредбите за работа на Народно събрание. Някой обаче е решил да си прави съдружен кръжок, в който ние отказахме да участваме, тъй като не е обществен ”.

„ Ще би трябвало да разгледаме номинацията на Денков, откакто финално бъде утвърдена от Политическа партия. После ще забележим и по какъв начин той ще се оправи с реденето на своя екип. Като цяло в номинацията виждам значими и окуражаващи политически знаци ”, съобщи съпредседателят на „ Демократична България ” Христо Иванов.

Според него акад. Денков не е просто специалист, а човек с ясна политическа идея – образованието. Освен това той имал и опит- знае по какъв начин действа Министерският съвет.

„ Той не е воювал с никого и не може да бъде част от войната, която се води в българската политика ”, безапелационен бе Иванов.

„ Подигравка с Народно събрание ". Така Костадин Костадинов дефинира кандидатурата на акад. Денков за министър председател.

„ Този човек сега, в който напусна системата на образованието, провокира въздишка на облекчение във всички в системата. Сега се пробват да ни го натрапят като министър-председател. Няма по какъв начин да подкрепим подобен кабинет ”, съобщи Костадинов.

„ Не можем да подкрепим кабинет на Политическа партия по същите аргументи, по които не можем да подкрепим кабинет на ГЕРБ. Нямат разлика в политиките, при тях разликите са единствено личностни. Политическа партия нямат никакви разминавания с ГЕРБ по значимите въпроси, а ние имаме разминаване с тях ”, съобщи Костадинов и изреди въпроси като Еврозоната и оръжията за Украйна.

„ ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България са едно и също, с разнообразни етикети ”, сподели Костадинов. И добави, че от „ Възраждане ” няма да отидат на среща с Политическа партия.

Стефан Янев отхвърли коментар. „ Когато имам коментар ще го направя. Сега беседваме ”, съобщи пред публицисти Янев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР