Минути след като парламентът избра Ивайло Иванов за управител на

...
Минути след като парламентът избра Ивайло Иванов за управител на
Коментари Харесай

Новият управител на НОИ ще ограничава неправомерните болнични

Минути откакто Народното събрание избра Ивайло Иванов за шеф на Националния застрахователен институт (НОИ), Иванов показа упоритостта си да ограничи непозволените болнични със законови промени, съобщи БГНЕС.

Иванов изясни, че първо ще организира срещи с министъра на опазването на здравето и шефа на НЗОК, с цел да се направи разбор на помощите, които са издадени повече в другите лечебни заведения.

„ Евентуално ще предложим законодателни промени на Народно събрание, с цел да може да се лимитират или най-малко уточняват, защото растежът на болничните за последната една година е извънредно огромен. След като създадем разбора ще кажем какви ще са действителните промени “, уточни Ивайло Иванов.

Той обаче посочи, че тавани на болничните няма и не може да има. „ Няма да лишаваме хората от права. Когато индивидът е болен ще може да си употребява съответните болнични. Трябва да се лимитират тези болнични, които се употребяват непозволено, с цел да може средствата, които се изразходват при хората, които имат потребност “, сподели още новоизбраният шеф на Национален осигурителен институт.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР