Минути преди да зпочне извънредното изявление на главния прокурор Иван

...
Минути преди да зпочне извънредното изявление на главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Прокуратурата с евроатлантическо прессъобщение малко преди да започне изявлението на Гешев

Минути преди да зпочне изключителното изказване на основния прокурор Иван Гешев, прокуратурата разгласява прессъобщение за визитата на Гешев в Съединени американски щати, което гласи, че съществена тематика на срещи на основния прокурор във Вашингтон е била " поддръжката и взаимоотношението с евро-атлантически сътрудници като основа на сигурността и върховенството на закона ".

С конгресмен Ник Лалота Иван Гешев разиска стратегическото място на България в НАТО и Европейски Съюз по използването на ефикасни следствия за попречване на опитите за непознато въздействие и налагане на антидемократични настроения в обществото. Конгресменът акцентира значимостта на импортирания през 2023 година за разискване в Конгреса Black Sea Security Act, който планува надграждане на общите дейности на страните в Черноморския район за възстановяване методите на връзка и повишение на киберсигурността, показват от пресцентъра на прокуратурата.

Сигурността в Черноморския район и отстояването на върховенството на правото бе акцент и в срещата на Иван Гешев с конгресмен Брандън Уилямс.

“Взаимодействието и обмяната на информация с нашите сътрудници би трябвало да бъде по-осезателна, с цел да може да бъдат отблъснати всевъзможни опити за налагане на ползи, противоречащи на ползите на нашите държави”, означи Иван Гешев и акцентира, че “единствено с общи дейности и взаимопомощ българската страна би могла да отбрани външната граница на ЕС”.

В рамките на своето посещаване основният прокурор организира работни срещи и с представители на офисите на конгресмените Джаред Московиц, Майк Лоуер и Майк Търнър. Теми на диалозите бяха правоприлагането, битката с корупцията и противодействието на зловредно съветско въздействие за отбрана на евро-атлантическите полезности и върховенството на закона, показват още от пресцентъра на прокуратурата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР