Миннодобивният гигант Rio Tinto Group обмисля сключването на сделки за

...
Миннодобивният гигант Rio Tinto Group обмисля сключването на сделки за
Коментари Харесай

Една от най-големите минни компании в света иска да атакува и пазара с литий

Миннодобивният колос Rio Tinto Group обмисля сключването на покупко-продажби за придобивания в бранша за рандеман на литий. Най-големият производител на желязна руда в света желае да закупи актив за произвеждане или пречистване на белия метал в Канада, разгласи основният изпълнителен шеф на компанията Джейкъб Стаусхолм, представен от Bloomberg. Новината идва след регистриран спад на облагата.

Rio Tinto към момента вижда благоприятни условия за малко по мащаб покупко-продажби с метали, които биха могли да наподобяват покупката й на мажоритарен дял в чилийски план за изследване.
 Как Китай съумя да попречи на облагата на минната Rio Tinto
Как Китай съумя да попречи на облагата на втората най-голяма минна компания в света

Компанията регистрира базова облага от $5,7 милиарда, което е сериозен спад

Изпълнителният шеф на миннодобивната компания разяснява, че компанията му предвижда лек спад в производството на стомана в Китай до края на десетилетието.

Миналата седмица Rio Tinto регистрира спад на облагата за първото полугодие и още веднъж понижи дивидента си, защото икономическото закъснение на Китай продължава да притиска приходите на най-големите компании в бранша на минното дело.
 Снимка 566347
Източник:

По време на възобновяване от коронавирусната пандемия миннодобивният бранш се оказа една от най-печелившите промишлености, защото арестуваното търсене и дефицитът на предложение изпратиха цените на доста метали до рекордно високи равнища.

Това разреши на концерни като Rio и по-големия му противник BHP Group да изплатят рекордни дивиденти на акционерите, защото облагите се повишиха до исторически върхове.

Оттогава вероятностите за Китай, а с това и на миннодобивните компании, станаха по-мрачни. Брутният вътрешен артикул (БВП) в най-големия консуматор на артикули в света пораства по-бавно от предстоящото и това докара до световни проблеми в редица браншове.
 Rio Tinto не желае да се откаже да добива литий за над $2 милиарда в Сърбия
Rio Tinto не желае да се откаже да добива литий за над $2 милиарда в Сърбия

Компанията към момента чака позволение от сръбските власти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР