Минно-петролните компании експлоатират физическата среда; социалните медии експлоатират социалната среда,

...
Минно-петролните компании експлоатират физическата среда; социалните медии експлоатират социалната среда,
Коментари Харесай

Джордж Сорос: Фейсбук и Гугъл са заплаха за обществото

" Минно-петролните компании експлоатират физическата среда; обществените медии експлоатират обществената среда ", сподели унгарско-американският предприемач в речта си на форума. 

" Това е изключително неприятно, тъй като обществените медии оказват въздействие върху метода, по който хората мислят и се държат, без даже да си дават сметка. Това има съществени неподходящи последствия върху действието на демокрацията, изключително върху честността на изборите ", съобщи Сорос, оповестява glasove.com

По думите му социалните медии " мамят потребителите си, като манипулират вниманието им и го насочват към личните си търговски цели " и " съзнателно пристрастяват към предлаганите от тях услуги ". Според него тяхното въздействието е изключително нездравословно за юношите.
" Силата да насочват вниманието на хората от ден на ден е съсредоточена в ръцете на няколко компании. Необходими са действителни старания, с цел да се отстоява и пази това, което Джон Стюарт Мил назовава " независимост на мозъка ", добави в речта си милиардерът.
Той предупреди за " още по-тревожната вероятност " богатите на данни интернет компании, като Facebook и Google, да обединят системите си за корпоративно наблюдаване с държавното наблюдаване - наклонност, която към този момент се следи тук-там, като Филипините.
" Това може да докара до мрежа от тоталитарен надзор, сходен на който даже не можеха да си показват Олдъс Хъксли или Джордж Оруел ", сподели той.
Компаниите, които той разказа като " все по-мощни монополисти ", надали ще трансформират държанието си без контролиране, добави Джордж Сорос.
" Интернет монополистите нямат нито волята, нито склонността да пазят обществото от последствията от своите дейности. Това ги трансформира в опасност и регулаторните органи би трябвало да пазят обществото от тях ", сподели той.
Джорд Сорос употребява Световния стопански конгрес в Давос, с цел да разгласи: " Дните им са преброени ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР