Минна корпорация се извини в неделя за загубата на силно

...
Минна корпорация се извини в неделя за загубата на силно
Коментари Харесай

Австралийска минна компания изгуби радиоактивна капсула

Минна корпорация се извини в неделя за загубата на мощно радиоактивна капсула над 1400-километров сектор в Западна Австралия по-рано през януари, заяви АП. 

Властите претърсват елементи от пътя в търсене на дребното, само че рисково вещество.

Капсулата е била част от устройство, за което се счита, че е паднало от камион, до момента в който е било превозено сред пустинна мина и град Пърт на 10 януари. Камионът, транспортиращ капсулата, дойде в хранилище в Пърт на 16 януари. Спешните служби бяха известени за изчезналата капсула на 25 януари.

Спешните служби на Западна Австралия приканиха други австралийски щати и федералното държавно управление за поддръжка при намирането на капсулата, защото им липсва съоръжение. Капсулата е с размери 8 милиметра на 6 милиметра и хората са предизвестени, че може неумишлено да се е забила в гумите на колата им. Тя   излъчва рискови количества радиация и може да аргументи изгаряния на кожата или рак.

Главният изпълнителен шеф на минния колос Rio Tinto Iron Ore, Саймън Трот, сподели, че компанията приема случая доста съществено и се извини, че е предизвикал безпокойствие на обществото.

" Признаваме, че това явно е доста обезпокоително и съжаляваме за паниката, която провокира в общността на Западна Австралия, сподели Трот. Освен че изцяло поддържаме съответните органи, ние започнахме лично следствие, с цел да разберем по какъв начин капсулата е била изгубена при превозване. "

Полицията дефинира случая като трагичен случай и евентуално няма повдигнати обвинявания.

Властите изключиха кражба в депото, преди кутията да бъде отворена в сряда.

Експертите споделят, че капсулата не може да бъде оръжие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР