Мините са разположени между вътрешната и външната ограда, опасвайки атомната

...
Мините са разположени между вътрешната и външната ограда, опасвайки атомната
Коментари Харесай

Русия отново минира АЕЦ Запорожие

Мините са ситуирани сред вътрешната и външната ограда, опасвайки атомната електроцентрала, намираща се покрай фронтовата линия, се споделя в отчета.

 

Опасността от самото миниране е гърмеж на централата, което би провокирало немислими последици. 

съветските сили разминираха централата, показва ДПА. Новото миниране на оборудването е несъвместимо със стандартите за сигурност, съобщи генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси.

 

Той предизвести също, че назначените от Русия чиновници, отговарящи за централата, евентуално няма да извършат цялостна поддръжка на оборудването тази година.

 

Миналата седмица на непрекъснатите наблюдаващи на МААЕ в Запорожката АЕЦ беше показан работен проект, само че организацията счита, че той е повърхностен. " Тази поддръжка би трябвало да бъде осъществена, с цел да се подсигурява нуклеарната сигурност ", настоя Гроси.

Част от системата за аварийно електрозахранване на централата спря да действа за осем часа оня ден, заяви МААЕ.

 

Макар при този случай електроснабдяването, належащо за изстудяване на радиоактивния материал, да не беше прекратено, Гроси още един път изрази безпокойствие за неналичието на надеждност на системите за сигурност, предопределени да предотвратят нуклеарна повреда.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР