Министрите по заетостта и социалната политика от ЕС постигнаха съгласие

...
Министрите по заетостта и социалната политика от ЕС постигнаха съгласие
Коментари Харесай

Започват преговори за адекватна минимална работна заплата в ЕС

Министрите по заетостта и обществената политика от Европейски Съюз реализираха единодушие да стартират договаряния с Европейския парламент за въвеждането на съответна минимална работа заплата в целия съюз.
Целта на новото законодателство е да се избегне бедността измежду работещите европейци.

Според Брюксел, в случай че директивата бъде призната, това ще разреши увеличение на минималните заплати допълнително от половината държави-членки на Европейски Съюз и ще повлияе позитивно на повече от 25 милиона служащи.

Засега две страни - Унгария и Дания не поддържат новото законодателство.

" Когато ръководителят на Европейската комисия направи предлагането за съответни минимални заплати, тя пое огромен ангажимент. Работата би трябвало да се заплаща и хората, които работят, не би трябвало да живеят в беднотия. Днес направихме значима стъпка напред, показвайки, че Европа не би трябвало да бъде място, където хората не могат да се изхранват от работата си, че би трябвало да имаме обективни заплати, че не би трябвало да базираме конкурентоспособността си на ниски заплати, с които хората не могат да живеят почтено ", съобщи Никола Шмит, еврокомисар по работните места и обществените права.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР