Министрите от третия кабинет на Бойко Борисов предадоха властта на

...
Министрите от третия кабинет на Бойко Борисов предадоха властта на
Коментари Харесай

Бойко Борисов сдаде властта на Стефан Янев, не пуснаха журналисти в Министерски съвет

Министрите от третия кабинет на Бойко Борисов предадоха властта на служебното държавно управление, назначено с декрет от президента Румен Радев. Това се случи на гала в Министерския съвет, на която обаче не бяха позволени публицисти.
Малко преди този момент президентът показа служебния кабинет на публична гала, на която съобщи, че той би трябвало да организира почтени избори, да разкрие, доколкото може, истината за досегашното ръководство и да одобри Плана за възобновяване и резистентност.

След като министрите се заклеха, отпред с премиера Стефан Янев те изминаха късото разстояние от президентството на " Дондуков 2 " до Министерски съвет на " Дондуков 1 ".

Янев единствено помаха на публицистите, само че отхвърли коментар.

В същото време фоторепортерите снимаха към този момент някогашния министър-председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, който се виждаше на стълбите през открехнатите порти на държавната постройка.



Снимка: Българска телеграфна агенция

По-късно обаче във Facebook страницата на Бойко Борисов бяха оповестени къс текст и видео:

" Пожелавам триумф на служебното държавно управление. Предизвикателствата пред страната са големи. Да се носи цялата отговорност за страната не е елементарно. Иска се кураж, който ние демонстрирахме през последните 4 години. Ако и партиите в Народното събрание имаха този кураж, в този момент можехме да имаме постоянно държавно управление, с което да вървим напред.

Основната цел пред кабинета в този момент е да провежда почтени и транспарантни избори. По метода, по който го направихме ние - видно и от отчета на ОССЕ. Най-важно е да има последователност в ръководството на пандемията и поддръжката към бизнеса, за което отделихме над 6 милиарда лева ".

На излизане Стефан Янев още веднъж отхвърли да приказва, откакто към този момент произнесе тирада за целите си в президентството, само че част от министрите разясниха пред медиите за първи път.

" Служебното държавно управление има упоритостта да покаже честност, бистрота и професионализъм, сподели служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов на излизане от Министерския съвет пред публицисти.

По думите му ведомството, което ще ръководи, се свързва със правдивост, което е прекомерно огромна рекламация, само че той изрази вяра, че служебното държавно управление ще задоволи упованията на българските жители за правдивост.



Снимка: Българска телеграфна агенция

Стоилов добави, че държавното управление ще оцени обективно действителното положение на страната, без преднамереност и преднамереност.

Служебният стопански министър Кирил Петков също съобщи, че кабинетът ще работи за транспарантно и отговорно ръководство. Попитан дали е задоволителен интервалът за възстановяване на икономическото положение на страната, той сподели, че всеки ден е значим за излизане от икономическата рецесия.

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков също се причисли към задачите за транспарантно и отговорно ръководство. На въпрос дали страната ще се осветли, както споделя президентът Радев, той удостовери думите му.

" Разбира се, че ще се оправим със дилемите! Не ви ли вдъхваме доверие? Надявам се, че Терзийски (досегашният вътрешен министър - б.р.) ще ми помогне с кадровите промени, в случай че има такива. Ревизия на властта, доколкото знам, започнаха да вършат в Изпълнителната комисия. Това не е измежду нашите задания. Щом е споделил президентът, ще има осветляване, доколкото времето ни разреши ".

" Отивам на място, където имам намерение да свърша доста ", сподели пък служебният министър на културата Велислав Минеков. Той добави, че за два месеца ще се опита да свърши това, което не е било свършено за 10 години. Минеков посочи, че преди всичко ще има среща с хора от партиите от Народното събрание до момента и ще желае да знае за техните културни стратегии и планове във връзка с министерството.



Снимка: Българска телеграфна агенция

" Наистина е амбициозно това, което вършим, само че въпреки всичко, в случай че не друго, най-малко ще дадем серия от пътеки за идващите, които ще дойдат по-късно ", съобщи още той.

Според него в министерството работят положителни експерти, по тази причина цени тяхната работа. Минеков увери, че те ще останат там и ще продължат да работят.

По думите му се работи от дълго време във връзка с Плана за възобновяване и развиване и той се надява да се получи голяма помощ от близо 50 млн. евро. Проблемът обаче бил, че никой не е направил действия по сходен ход.

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отхвърли коментар, само че подобен направи неговият предходник.

" С облекчение и огромна наслада от постигнатите резултати предавам властта ", съобщи проф. Костадин Ангелов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР