Министрите от ПП-ДБ надали ще бъдат част от служебния кабинет

...
Министрите от ПП-ДБ надали ще бъдат част от служебния кабинет
Коментари Харесай

Владислав Панев: Министрите от ПП-ДБ надали ще бъдат част от служебния кабинет на Главчев

" Министрите от ПП-ДБ едва ли ще бъдат част от служебния кабинет на Главчев ", това съобщи в " Още от деня " Владислав Панев зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ.

" Г-н Главчев е може би най-политическата фигура, от тези, които имаха опция да станат министър-председатели, по този начин, че от тази позиция решението на президента Радев го намирам за необичайно и едностранчиво ", добави той.

Владислав Панев уточни, че от ПП-ДБ си дават сметка, че измененията в Конституцията са точно техни. Той помоли да не " въртят десетте имена още веднъж ", тъй като в последна сметка президентът е показал Главчев, а това единствено по себе си " основава политическо напрежение ".

" Много е значимо какъв екип ще си подбере господин Главчев и естествено дали той ще бъде одобрен от президента ".

Владислав Панев удостовери, че това е същият " господин Главчев, за който от ПП-ДБ са дали своят вот за ръководител на Сметната палата ".

" Така е. То е едно обаче ръководител на Сметната палата, друго е длъжностен министър председател. Това са две напълно разнообразни функционалности, които допускат напълно разнообразни качества ", уточни Панев.

По думите му служебните министър председатели " в никакъв случай не са били толкоз партийно оцветени " и е въпрос на баланс сред господин Главчев и господин Радев. Панев сподели още, че посочването на експертни министри не е работа на ПП-ДБ, а на президента и на кабинета.

По отношение на бъдещите избори, Панев беше безапелационен, че " след Бойко Рашков, виждаме, че министърът на вътрешните работи, не е осигурявал почтеност на парламентарни и локални избори ". Според него, в случай че " политическото статукво не се промени ", няма да има и почтени избори.

" По време на предишните избори имаше ужасно огромен % на невалидни бюлетини, към 20%. Това може би е особено за локални избори, само че знаете, че при машинно гласоподаване недействителни бюлетини няма т.е. тук са намесени двете министерства ".

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР