Министрите от кабинета Борисов-3 предлагат президентът Румен Радев да допълни

...
Министрите от кабинета Борисов-3 предлагат президентът Румен Радев да допълни
Коментари Харесай

МС предлага на президента да промени Указ за длъжностите в армията и в НСО

Министрите от кабинета " Борисов-3 " оферират президентът Румен Радев да добави президентски Указ № 85 от 28 февруари 2012 година Той е за одобряване на длъжностите във въоръжените сили на Република България и Националната работа за защита, за които се изискват висши офицерски звания.

Съгласно смяната, считано от 1 януари 2019 година се основават две нови длъжности, изискващи висше офицерско звание " бригаден военачалник " ( " флотилен адмирал " ) - шеф на дирекция " Отбранителна политика и обмисляне " в Министерство на защитата и заместник-директор на дирекция " Операции и обмисляне " в Международния боен секретариат на НАТО в Брюксел, Белгия.

Директорът на дирекция " Отбранителна политика и обмисляне " в Министерство на защитата би трябвало да оказва помощ военния министър за основаване, осъществяване и съгласуване на политиката за националната и груповата сигурност и защита, както и контрола по нейното осъществяване.

Длъжността " Заместник-директор на дирекция " Операции и обмисляне " в Международния боен секретариат на НАТО " е изборна. Там се назначава военнослужещ от страните-членки на НАТО. В интернационалната подборна процедура е взел участие и е избран за заемане на длъжността български офицер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР