Министрите направиха отчет за постигнатите резултати по време на последното

...
Министрите направиха отчет за постигнатите резултати по време на последното
Коментари Харесай

Министрите отчитат сложна година с много предизвикателства


Министрите направиха доклад за постигнатите резултати по време на последното за годината държавно съвещание. Външният министър Екатерина Захариева регистрира, че триумф за България е новият сектор на Мария Габриел в Европейската комисия, избирането на Кристалина Георгиева за началник на МВФ и Brexit. 130 000 българи са получили статут на уседналост във Англия, което е 90% от пребиваващите, заяви още първият ни посланик.

Тежка година с доста политически провокации – избори, рецесии, чума по свинете, регистрира вицепремиерът Томислав Дончев. "За поредна година нямаме изгубени европейски средства, а 80% от целия запас за новия програмен интервал е контрактуван. Освен това имаме и една от най-прозрачните системи за мониторинг ", съобщи Дончев. "Процесите на икономическа промяна са основен приоритет през 2019 година, през новата 2020 година работата в тази посока продължава ", сподели още Томислав Дончев. "Без подозрение основен акцент би трябвало да бъдат опитите за повишение на добавената стойност и всичко, което се създава в България ", съобщи Дончев и означи, че образованието е водещата политика на кабинета. Според него всяко последващо държавно управление би трябвало да слага образованието преди всичко.

Вицепремиерът Марияна Николова означи, че се регистрира, че от ден на ден българи се връщат от чужбина и се откриват в страната. Военният министър Красимир Каракачанов регистрира, че към 400 души са повече назначени в системата, в сравнение с са напуснали. Направени са поправки на здания и техника. „ Керванът върви в вярната посока”, означи Каракачанов. Според него случилото се през последната 1 година в армията не се е случвало през последните 30 години – изтребители, военно учебно заведение, заплати.

Финансовият министър Владислав Горанов регистрира, че през годината продължава наклонността на поддържане на фискална и рейтингова непоклатимост, можем да се похвалим с едно от най-ниските равнища на контрабандата на цигари в Европейски Съюз, успяхме да убедим Световната банка да открие в София център за споделени услуги. „ Успешна година за българската стопанска система “, заключи Горанов и добави, че с 5% всяка година понижава сивата стопанска система.

Вътрешният министър Младен Маринов регистрира, че е намалял делът по разкриваемост на битовата престъпност. „ Гордеем се постигнатите резултати в битката с телефонните измами. Тази година са намалели с 50% по отношение на миналата”, похвали се министърът. „ Предвижда се нарастване на нощния труд на служителите на реда. Като цяло можем да отчетем, че изминава комплицирана година”, уточни Маринов.

Енергийният министър Теменужка Петкова съобщи, че осъществените планове в енергетиката дават опция България да резервира своето стратегическо място на енергийната карта на Европа, а българските жители и бизнес да се възползват десетилетия наред от конкурентни доставки. На 21 октомври завърши първият стадий от разширението на газопреносната инфраструктура от турско-българска до българо-сръбска граница, уточни министър Петкова. През годината беше даден старт на строителството на интерконектора Гърция-България. За първи път през тази година „ Булгаргаз “ организира няколко търга и подписа контракти за доставки от други източници, в това число и Съединени американски щати, в размер на 403 млн. куб. м. полутечен природен газ. За януари са контрактувани още 100 млн. куб. м. полутечен природен газ. Беше продължен животът на шести блок на АЕЦ „ Козлодуй “ и той към този момент разполага с нов десетгодишен лиценз за работа, откакто през 2017 година и пети блок получи нов лиценз. За АЕЦ „ Белене “ бяха подадени 13 заявки и преди броени дни бе оповестена късата листа на участниците, регистрира министърът. Транспортният министър Росен Желязков регистрира, че са направени редица основни планове, които са значими за бранша, измежду които е концесията на летище София.

"5 550 000 лв. са вложени през 2019 година в възобновяване и създаване на нова спортна инфраструктура в цялата страна, в това число плановете, за които е отпуснато финансиране. За 2020 година досега са утвърдени планове за общо 715 000 лв.. Това сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев в границите на доклада за постигнатото от Министерство на младежта и спорта през 2019 година, който показа, оповестиха от пресцентъра на ММС.

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че българският туризъм е траял устойчивото си развиване и през 2019-а, без значение от сложната година, мощната интернационална конкуренция и банкрута на туроператора „ Томас Кук ". За първите 10 месеца на годината България е отчела над 8,4 млн. визити на задгранични туристи и над 3,4 милиарда евро доходи от интернационален туризъм, което затвърждава възходящата наклонност след основаването на независимото Министерство на туризма.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева регистрира, че страната завършва годината с 42 регистрирани огнища на заболяването, от които единствено 8 са в индустриални комплекси. Около 140 000 са засегнатите домашни прасета, а близо 200 са случаите на наранени диви свине. За тази година завършваме с са изплатени 70 млн. лева за превенционни действия, действия по заличаване на огнищата и обезщетения, свързани с болестта АЧС. От тях 9 млн. евро са предоставени от Европейската комисия, като се чака постъпване още 22 млн. евро съфинансиране.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР