Министрите на земеделието на Румъния, България, Чехия, Полша, Словакия и

...
Министрите на земеделието на Румъния, България, Чехия, Полша, Словакия и
Коментари Харесай

Румъния, България, Чехия, Полша, Словакия и Унгария с обща позиция относно зърнената криза

Министрите на земеделието на Румъния, България, Чехия, Полша, Словакия и Унгария се договориха да работят единно по въпроса с украинското зърно и да спрат да вземат решения поотделно.

Това оповестиха от Министерството на земеделието в Букурещ.

По време на видеоконферентна връзка, извършена през днешния ден, отрасловите министри разискаха обстановката, основана на пазарите на шестте страни членки от вноса на селскостопански и хранителни артикули от Украйна. 

“Тази среща продължава метода, общопризнат от министър-председателите на Румъния, Полша, Словакия, Унгария, респективно президента на България, които подписаха писмо до ръководителя на Европейската комисия с искане за съответни ограничения за възстановяване на обстановката. По време на видеоконференцията се съгласихме, че тези въпроси

не би трябвало да се преглеждат поотделно, а единно от шестте страни членки “,

се споделя в изказване на министрите, публикувано до медиите.

Министрите са се договорили специалистите от обособените страни да изготвят взаимен докуемнт, който да се съгласува на политическо равнище. Той ще бъде показан в границите на Съвета на министрите на земеделието на 25 април и ще

бъде препратен на еврокомисарите по земеделие Януш Войчеховски и на търговията Валдис Домбровскис.

В края на март държавните и държавни ръководители на България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия приканиха в съвместно писмо председателя на Европейската комисия (ЕК)

Урсула фон дер Лайен да преразгледа ограниченията за противопоставяне на отрицателните резултати от нараствания импорт

на селскостопански артикули от Украйна. Те подчертаха нуждата от доста увеличение на средствата от Европейски Съюз, разпределени за ограниченията за подкрепяне и приканиха за ангажиране на спомагателни източници на финансиране за подкрепяне на земеделските производители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР