Министрите на вътрешните работи и правосъдието от целия Европейски съюз

...
Министрите на вътрешните работи и правосъдието от целия Европейски съюз
Коментари Харесай

Вътрешните министри на ЕС затягат проверките на мигрантите

Министрите на вътрешните работи и правораздаването от целия Европейски съюз обявиха в четвъртък, че държавите-членки би трябвало да ревизират по-добре мигрантите и търсещите леговище и да експулсират по-бързо тези, които се смятат за риск за сигурността , откакто ислямистките офанзиви в Европа подчертаха непрекъснатите компликации, предава Ройтерс.

Министрите се срещнаха в четвъртък в Брюксел, с цел да обсъдят какви стъпки да подхващат след смъртоносните офанзиви в Белгия и Франция на фона на нараснали опасения за сигурността, свързани с спора сред Израел и Хамас.

" Важно е лицата, които биха могли да съставляват опасност за сигурността на нашите жители, да бъдат върнати наложително, неотложно ", сподели еврокомисарят по миграцията Илва Йохансон пред кореспонденти преди срещата.

" Трябва да бъдем по-ефективни, да затворим малките врати и да вземем по-бързи решения за депортации. "
 Хенри Кисинджър: Германия позволи прекалено много чужденци
Хенри Кисинджър: Германия позволи прекалено много чужденци

Атаката на Хамас против Израел, която се чества по улиците на Берлин, демонстрира, че Германия е пуснала прекалено много мигранти

в понеделник, е бил там незаконно, откакто молбата му за леговище е била отхвърлена .

Той е стигнал до Европейски Съюз през италианския остров Лампедуза през 2011 година и е живял и в Швеция. 45-годишният тунизиец.

20-годишният ингуш-ислямист от съветската република Ингушетия, упрекнат в в петък, е бил обсъждан преди офанзивата като вероятен риск за сигурността , само че не е можело да бъде експулсиран според настоящото законодателство, сподели Франция.

" Осъзнаваме, че към момента има малко доверчивост в институциите на някои страни или в Европейски Съюз ", сподели френският вътрешен министър Жералд Дарманен, когато дойде за срещата на Европейски Съюз, призовавайки за бързо използване на доста обсъжданите правила на Европейски Съюз за миграцията и по-бързи решения по молбите за леговище.

Поддръжниците на това, което се чака да бъде финализирано тази година, споделят, че това ще усъвършенства обстановката, в това число посредством улеснение на по-бързото репатриране на чужденци с престъпни досиета.

Атаката в Брюксел акцентира непрекъснатите дефекти на проблематичните системи на Европейски Съюз за миграция и леговище, в това число пропуски в сигурността и неефективни репатрирания. Само към една пета от хората, чиито молби за леговище са несполучливи в Европа, в действителност биват връщани в страните им на генезис.

Срещата в четвъртък ще бъде и първият късмет на министрите да обменят отзиви персонално след офанзивата на 7 октомври от палестинската въоръжена формация " Хамас ", която умъртви минимум 1400 израелци , най-вече цивилни, и на която Израел отговори, като бомбардира линията Газа.

Не се чака министрите да вземат съответни решения, само че ще обсъдят тематики, в това число какво съответно развиване може да принуди палестинците да бягат в огромни бежански потоци или да провокират насилствени дейности вътре в Европейски Съюз.

Има и нов напън за съглашения с африкански страни - в това число Египет и Мароко - сходни на това, което, предлагайки помощ в подмяна на това тунизийските управляващи да понижат мигрантския поток към Европа.

Критиците на новите политики на Европейски Съюз за миграция и леговище се съмняват, че те биха били ефикасни и показват възходящи опасности за правата на индивида , до момента в който фокусът е върху възпирането на неразрешената имиграция.

Европейски Съюз, блок от 450 милиона души, е записал към 250 000 противозаконни пристигания през тази година , значително подкрепени от трафиканти.
 Германия форсира депортацията на мигранти, изключително с престъпно минало
Германия форсира депортацията на мигранти, изключително с престъпно минало

Увеличават се полицейските пълномощия за търсене на незаконни мигранти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР