Министрите на вътрешните работи и правосъдието на страните членки на

...
Министрите на вътрешните работи и правосъдието на страните членки на
Коментари Харесай

България и Румъния останаха извън Шенген, приеха Хърватия

Министрите на вътрешните работи и правораздаването на страните членки на Европейски Съюз отхвърлиха приемането на България в Шенген. " За " повдигането на " шенгенската преграда " се оповестиха 25-има министри, а срещу бяха двама, заяви Нова телевизия. Хърватия обаче ще стане член на Шенгенското пространство, взеха решение единодушно  министрите.
Малко преди началото на съвещанието на Съвета на Европейския съюз по правораздаване и вътрешни работи австрийският вътрешен министър Герхард Карнер удостовери, че ще гласоподава срещу влизането на Румъния и България и предопредели изхода от вота. Нидерландия блокира с гласа си единствено България.

Австрийският канцлер Карл Нехамер  пък позволи от своя страна взимане на решение през есента на идната година и разяснява, че страни като България " имат потребност от нашата помощ ".

Гърция счита, че България е изпълнила авансово поставените й критерии за участие в Шенген, сподели президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу,  след като президентът Румен Радеев  я удостои  с медал „ Стара планина “ с лента за нейните заслуги за развиването на двустранните връзки сред България и Гърция. По думите й това се удостоверява и от многократното оценяване на Европейската комисия. Президентът на Гърция е на публично посещаване в страната ни по покана на Румен Радев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР