Министрите на външните работи отбелязаха голям напредък и може да

...
Министрите на външните работи отбелязаха голям напредък и може да
Коментари Харесай

Гърция: На финалната права за разрешаване на спора за името сме

Министрите на външните работи означиха огромен прогрес и може да кажем, че се намираме на финалната права. В същото време никой не може да планува изхода на тези толкоз комплицирани договаряния. Това сподели представителят на гръцкото държавно управление Димитрис Дзанакопулос пред държавната телевизия ЕРТ.

" Аз персонално съм оптимист и чакам идващите крачки и фаза от договарянията. Необходимо е самообладание, би трябвало да бъдем търпеливи и тъкмо това вършим сега ", сподели още той.

" Не е значимо просто да има контракт, а да имаме добър контракт! След срещата на външните министри доста от работите са свършени, само че в един толкоз комплициран развой като този при договарянията за името, в случай че всичко не е контрактувано, тогава нищо не е контрактувано ", акцентира Дзанакопулос, представен от БГНЕС.
През 1944 година гръцкото държавно управление призна дребната страна Република Македония, която по това време бе част от Югослявия. През 1977 година при пропуски от страна на държавното управление на Караманлис бе приет македонският език. Днес би трябвало да приемем обстоятелството, че в света има 140 страни, в това число Съединени американски щати, Китай, Индия и Русия, които признават северният ни комшия под конституционното му име ", сподели още Дзанакопулос. Говорителят на кабинета отхвърли да удостовери информацията, че се готви среща в Преспа сред министър председателите на двете страни - Алексис Ципрас и Зоран Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР