Министрите на външните работи от НАТО са приели днес препоръки,

...
Министрите на външните работи от НАТО са приели днес препоръки,
Коментари Харесай

НАТО препоръчва повишена защита на критичната енергийна инфраструктура

Министрите на външните работи от НАТО са приели през днешния ден рекомендации, свързани с енергийната сигурност. Това заяви след първата част на съвещанието генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг.

Той добави, че алиансът регистрира нуждата от схващане на заканите за енергетиката. По неговите думи съдружниците възприемат потребността от усилена отбрана на сериозната енергийна инфраструктура.

Столтенберг заяви, че министрите са разискали защитата на въздушното пространство над Черно море и проект за битка с тероризма. Той посочи, че диалозите не са засегнали настояването на Съединени американски щати европейските страни да одобряват назад от Сирия "своите " джихадисти.

Приветстваме връщането от Русия на арестуваните украински кораби, това е стъпка в вярна посока, уточни генералният секретар. По неговите думи е значимо страните от НАТО да останат единни в метода към Москва.

Русия върна пленените преди година кораби на Киев

Столтенберг уточни, че за НАТО е извънредно значимо всяка страна, в това число Беларус, да избира сама пътя си и договореностите в региона на защитата. Самостоятелността на всяка страна би трябвало да бъде уважавана, съобщи той в отговор на въпрос за опцията Русия да причисли Беларус.

Съюзниците показаха мощна поддръжка за НАТО и трансатлантическото единение, сподели Столтенберг след днешните диалози на външните министри и на фона на настъпилия ужас от изказванията на президента на Франция. Генералният секретар дефинира днешните диалози като "отлични ".

Необходимостта от НАТО за нашата сигурност се резервира и макар разликите, сме по-силни, в случай че дружно откликваме на провокациите, добави Столтенберг. Тази вечер министрите не престават диалозите по въпроси, свързани с Русия, Китай и контрола над въоръжаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР