Министрите на външните работи на Украйна и Русия - Дмитро

...
Министрите на външните работи на Украйна и Русия - Дмитро
Коментари Харесай

Външните министри на Украйна и Русия започват преговори в Турция

Министрите на външните работи на Украйна и Русия - Дмитро Кулеба и Сергей Лавров - ще се срещнат в Турция, с цел да проведат договаряния за преустановяване на бойните дейности. 

Турското държавно управление предложи да посредничи в спора сред Москва и Киев в разгара на войната. 

" Униан " цитира Кулеба, който показва, че надали ще може да се направи " значителен пробив " по време на диалозите в Анталия, като се имат поради разликите сред двете страни. 

Русия упорства от Украйна да признае откъсването на окупирания Крим и да разгласи независимостта на Донецката и Луганската " републики " в мащаба на административните граници на съответните области - макар че сепаратистите владееха доста по-малка част от тях до началото на войната. За Украйна тези две условия са " безусловно неприемливи ". 

Провеждането на договарянията на равнище външни министри за първи път от началото на войната се счита за " положителен сигнал " - досега Украйна и Русия организираха три срещи на делегации, които едвам съумяха да се договорят за проведени на евакуационни коридори. 

Сега в Киев се надяват, че ще може да се стигне до решение за краткотрайно помирение в градове като Мариупол, покрайнините на Киев, Суми, Харков, Чернигов, където войната докара до филантропична злополука. 

Володимир Зеленски към този момент даде сигнал, че Киев може да направи компромис и да се съгласи да не кандидатства за участие в НАТО, само че единствено при твърди гаранции от страна на Съединени американски щати, Франция, Германия и Китай за отбрана на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна. 

Досега Сергей Лавров е избягвал двустранни срещи с Дмитро Кулеба в продължение на две години. 

" Сега ненадейно се съгласи - може би желае да съобщи някакво обръщение. Ще го чуем, само че ще беседвам с него с разбирането, че Лавров е един от архитектите на експанзията против Украйна ", споделя още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР