Министрите на външните работи на Република Северна Македония и на

...
Министрите на външните работи на Република Северна Македония и на
Коментари Харесай

Османи в Атина: Отношенията между Северна Македония и Гърция са пример за добросъседство

Министрите на външните работи на Република Северна Македония и на Гърция Буяр Османи и Никос Дендиас разговаряха през днешния ден в Атина, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи в Скопие. Сред акцентите на срещата са били взаимоотношението в границите на НАТО и на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа, както и на ОССЕ с фокус върху председателството на Северна Македония.

На срещата е било изразено удовлетворение от динамичността, с която се развиват връзките сред двете прилежащи страни, от ползотворното съдействие в голям брой сфери и планове от съвместен интерес, както и от вероятността за по-нататъшното им развиване на двустранно, районно и многостранно ниво. Двамата са разискали и използването на контракта от Преспа и позитивното му влияние върху цялостните връзки и съдействие сред двете страни.

„ Наистина съм удовлетворен, че връзките сред Северна Македония и Гърция са същински образец за добросъседство и образец за това по какъв начин се построява устойчиво и дълготрайно другарство, учредено на взаимно доверие и почитание. Имаме съглашение за стратегическо партньорство, поредното осъществяване на което е основа за по-нататъшно съдействие и в допълнение подсилване на околните ни връзки “, е показал Османи, оценявайки като най-хубав знак за двустранните връзки растежа на стокообмена сред двете страни. Той изрази признателност за поддръжката, която Северна Македония получава от Гърция в процеса на европейската си интеграция, написа в известието.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР