Министрите на външните работи на НАТО ще разискват чрез видеоконференция

Министрите на външните работи на НАТО ще разискват чрез видеоконференция ...

Външните министри на страните от НАТО обсъждат изтеглянето от Афганистан.Министрите на външните работи на НАТО ще разискват чрез видеоконференция изтеглянето на войските на Пакта от Афганистан, надигането на Китай, засилването на руското военно присъствие, както и други въпроси за общата сигурност, съобщават световните агенции, цитирани от БНР.

В неделя, 29 ноември, генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заяви, че по отношение на Афганистан НАТО е изправена пред сериозна дилема - дали да остане там по-дълго от предвиденото или да допусне отново ситуация, при която страната ще се превърне в по думите му безопасен рай на международните терористи, в т.ч. и изгонените от Сирия и Ирак активисти на "Ислямска държава".

Министрите ще обсъдят също така отговора на нарастващата военна активност на Русия, където ще се включат и колегите им от Грузия и Украйна.

В този контекст те ще дискутират ситуацията със сигурността в Черноморския регион. Масивните инвестиции на Китай в нови оръжия, приближаването му към Пакта от Арктика до Африка, както и инвестициите в инфраструктурата на Алианса са другите теми, които ще бъдат предмет на дискусии на външните министри.

/ПИК

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg