Министрите на външните работи на НАТО ще разискват чрез видеоконференция

...
Министрите на външните работи на НАТО ще разискват чрез видеоконференция
Коментари Харесай

Външните министри на страните от НАТО обсъждат изтеглянето от Афганистан

Министрите на външните работи на НАТО ще разискват посредством видеоконференция изтеглянето на войските на Пакта от Афганистан, надигането на Китай, усилването на съветското военно наличие, както и други въпроси за общата сигурност, оповестяват международните организации, представени от БНР.

В неделя, 29 ноември, генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг съобщи, че във връзка с Афганистан НАТО е изправена пред сериозна алтернатива - дали да остане там по-дълго от плануваното или да допусне още веднъж обстановка, при която страната ще се трансформира в по думите му безвреден парадайс на интернационалните терористи, в това число и изгонените от Сирия и Ирак деятели на " Ислямска страна ".

Министрите ще обсъдят също по този начин отговора на възходящата военна интензивност на Русия, където ще се включат и сътрудниците им от Грузия и Украйна.

В този подтекст те ще дискутират обстановката със сигурността в Черноморския район. Масивните вложения на Китай в нови оръжия, приближаването му към Пакта от Арктика до Африка, както и вложенията в инфраструктурата на Алианса са другите тематики, които ще бъдат предмет на полемики на външните министри.

/ПИК

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР