Министрите на външните работи на Гърция и Северна Македония Йоргос

...
Министрите на външните работи на Гърция и Северна Македония Йоргос
Коментари Харесай

Първа среща между външните министри на Гърция и РС Македония в Ню Йорк

Министрите на външните работи на Гърция и Северна Македония Йоргос Герапетрис и Тимчо Муцунски ще проведат двустранна среща на следващия ден в Ню Йорк в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации, оповестява БГНЕС.

Срещата бе оповестена от гръцкото Министерство на външните работи и доказана от македонското Министерство на външните работи.

„ В коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации Герапетритис ще има обособени двустранни срещи с външните министри на Боливия, Северна Македония, Бахрейн и Саудитска Арабия ", се споделя в изказване на гръцкото Министерство на външните работи.

Утре Муцунски и Герапетритис ще вземат участие в Министерската среща на неофициалната група „ Приятели на Западните Балкани “, в наличието на министрите на външните работи на страните от района.

В средата на юли Муцунски и Герапетритис организираха телефонен диалог, само че акцентът тогава бяха огромните горски пожари в Северна Македония.

При встъпването си в служба македонският президент Гордана Силяновска-Давкова не употребява конституционното име на страната, с което провокира остра дипломатическа реакция от Гърция.

Преспанският контракт сред Скопие и Атина бе подписан на 17 юни 2018 година в с. Нивици на брега на Голямото преспанско езеро. Договорът постави завършек на дългогодишния спор за името на тогавашна Република Македония сред управляващите в Скопие и Атина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР