Министрите на външните работи на Г-7 призоваха Русия да разкрие

...
Министрите на външните работи на Г-7 призоваха Русия да разкрие
Коментари Харесай

Външните министри на Г-7 призоваха Русия да разкрие програмата Новичок

Министрите на външните работи на Г-7 приканиха Русия да разкрие програмата си за химически оръжия " Новичок ", предава БНР.

Първите дипломати на Съединени американски щати, Канада, Франция, Германия, Италия, Англия и Япония дефинират програмата като опасност против всички.

В взаимно изказване те показват, че споделят извода на Лондон, че, от една страна, е доста евентуално Москва да е виновна за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му, а въпреки това - няма друго допустимо пояснение. Според тях отводът на Москва да отговори на основателните въпроси на английското държавно управление единствено изваждат нескрито нейната отговорност.

Според министрите " Русия е възприела по един повтарящ се метод едно безконтролно и дестабилизиращо държание, по-специално, месейки се в демократичните системи на други страни ".

Организацията за възбрана на химическите оръжия разгласи предишния четвъртък, че лабораторните разбори удостоверяват констатациите на Англия по отношение на идентичността на токсичния химически сътрудник, употребен в Солсбъри за отравянето на Скрипал и щерка му Юлия, само че без да откриват чия е отговорността. Москва упреква организацията, че е подправила резултатите.

Москва би трябвало да популяризира цялата си някогашна, недекларирана на ОЗХО, стратегия за Новичок в сходство с интернационалните си отговорности, упорстват страните от Г-7.

Програмата " Новичок " е общ брой от нервнопаралитични сътрудници, създадени от Съюз на съветските социалистически републики през 70-те и 80-те години. Според английските управляващи нервнопаралитичният сътрудник, употребен против Скрипал, идва от тази стратегия. Това потребление на нервнотоксичен сътрудник с военно качество - вид създаден в Русия - съставлява първото офанзивно потребление на нервнотоксичен сътрудник в Европа от края на Втората международна война и слага под сериозен въпрос освен на сигурността на Англия, само че също и на нашата обща сигурност, отбелязва Г-7. Това е опасност против всички нас, допълват външните министри на седемте страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР