Министрите на външните работи на Г-7 призоваха днес Русия да

...
Министрите на външните работи на Г-7 призоваха днес Русия да
Коментари Харесай

Г-7 призова Русия да разкрие програмата си Новичок

Министрите на външните работи на Г-7 приканиха през днешния ден Русия да популяризира детайлности за програмата си за химически оръжия Новичок, която, съгласно тях, е послужила за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и съставлява " опасност против всички нас ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Споделяме извода на Англия, съгласно която, от една страна е доста евентуално Руската федерация да е виновна за офанзивата, а въпреки това няма никакво друго допустимо пояснение ", се споделя в изказване на министрите на външните работи на страните от Г-7 (САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия, Англия и Япония).

Според тях отводът на Москва да отговори на основателните въпроси на английското държавно управление единствено изваждат на яве нейната отговорност.

Страните от Г-7 споделят, че техните безпокойства са се засилили от обстоятелството, че, съгласно тях, Русия е възприела по един повтарящ се метод едно безконтролно и дестабилизиращо държание, по-специално месейки се в демократичните системи на други страни.

Организацията за възбрана на химическите оръжия разгласи предишния четвъртък, че лабораторните разбори удостоверяват констатациите на Англия по отношение на идентичността на токсичния химически сътрудник, употребен в Солсбъри за отравянето на Скрипал и щерка му Юлия, само че без да откриват чия е отговорността. Москва упреква ОЗХО, че е подправила резултатите.

Москва би трябвало да популяризира цялата си някогашна, недекларирана на ОЗХО стратегия за Новичок в сходство с интернационалните си отговорности, упорстват страните от Г-7.

Програмата Новичок е общ брой от нервнопаралитични сътрудници, създадени от Съюз на съветските социалистически републики през 70-те и 80-те години. Според английските управляващи нервнопаралитичният сътрудник, употребен против Скрипал, идва от тази стратегия.

Това потребление на нервнотоксичен сътрудник с военно качество - вид създаден в Русия - съставлява първото офанзивно потребление на нервнотоксичен сътрудник в Европа от края на Втората международна война и слага под сериозен въпрос освен на сигурността на Англия, само че също и на нашата обща сигурност, отбелязва Г-7.

Това е опасност против всички нас, допълват външните министри на седемте страни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР