Mинистрите на външните работи на Европейския съюз се споразумяха да

...
Mинистрите на външните работи на Европейския съюз се споразумяха да
Коментари Харесай

Европейският съюз ще добави още 2 млрд. евро военна помощ за Украйна

Mинистрите на външните работи на Европейския съюз се споразумяха да внесат още 2 милиарда евро във фонда за военна поддръжка на Украйна, заяви Ройтерс. Парите във фонда бяха значително изчерпани през съвсем 10-те месеца на войната.

До октомври 2022 година Европейски Съюз отпусна 3,1 милиарда евро по линия на Европейския механизъм за поддръжка на мира за укрепването на качествата на украинските въоръжени сили и отбраната на цивилното население против продължаващата военна експанзия на Русия

" Днешното решение ще подсигурява, че разполагаме с нужните средства, с цел да продължим да оказваме военна поддръжка на въоръжените сили на нашите сътрудници ", съобщи ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.

Министрите ще се опитат да реализират единодушие и за приемене на още по-тежки наказания против Русия и Иран.

Възможно е Унгария ще блокира тези решения, прибягвайки до това, което дипломатите назовават " изнудваческа дипломация " поради разногласието за блокираните средства от Европейски Съюз за Будапеща.

Що се отнася до Иран, външните министри ще прегледат нови наказания поради репресиите на Техеран против протестиращите и доставките на безпилотни самолети за Русия.

" Ще одобрим доста непоколебим пакет от наказания ", сподели Борел преди съвещанието. Европейски Съюз " ще предприеме всички вероятни дейности в поддръжка на младите дами и мирните стачкуващи ".

Германският министър на външните работи Аналена Баербок съобщи, че глобите ще бъдат ориентирани и против Революционната армия на Иран. " С този пакет от наказания се насочваме по-специално към тези, които са виновни за изтезанията, за насилието против почтени хора... ", сподели тя пред кореспонденти.

В понеделник, взел участие в антиправителствени митинги.

Министрите ще обсъдят и деветия пакет от наказания против Русия, с който се планува още съвсем 200 физически и юридически лица да бъдат включени в санкционния лист на Европейски Съюз.

Списъкът ще бъде допълнен известни персони и телевизионни водещи, които са виновни за разпространяването на проруска агитация, заяви EUobserver, като се базира на проекторешението.

Планира се в санкционния лист да бъдат включени артистът Григорий Лепс, режисьорът Никита Михалков, телевизионните водещи Борис Корчевников и Марина Ким, политическият анализатор Сергей Михеев, блогърът Дмитрий Пучков, както и членове на фамилията на предприемача Юрий Ковалчук.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР