Министрите на външните работи на ЕС ще се срещнат днес

...
Министрите на външните работи на ЕС ще се срещнат днес
Коментари Харесай

Министрите на външните работи на ЕС ще се срещнат днес в Брюксел

Министрите на външните работи на Европейски Съюз ще се срещнат през днешния ден в Брюксел, с цел да стартират задача за военно образование на украинските въоръжени сили, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8145
Група от 15 000 украински бойци ще бъдат подготвени в Полша, сподели ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел. Той добави, че доста страни са изразили предпочитание да вземат участие в задачата.  

Освен стартирането на задачата за военно образование, външните министри на Европейски Съюз се чака да обсъдят поддръжката на Беларус и Иран за Русия във войната ѝ против Украйна.

Въпреки че няма доказателства за директна интервенция на беларуската войска в съветската инвазия в Украйна, " равнището на ангажираност “ на Беларус в спора тревожи Европейски Съюз, сподели Борел. Беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска, която напусна страната си наложително, ще осведоми външните министри на Европейския съюз за политическата обстановка в нейната страна по време на работна закуска.

Европейският съюз глоби наскоро Техеран поради създадени в Иран дронове, които са доставени на Русия и са употребявани при удари в Украйна. Борел обаче сподели, че няма доказателства за доставки на ирански ракети. Министрите също по този начин се споразумяха да наложат спомагателни наказания против Иран в отговор на това, което блокът осъди като необятно потребление на мощ от Техеран против мирни протестиращи.

Днес ще одобрим още един пакет от наказания против хората, виновни за репресиите против протестиращите, сподели висшият представител на Европейски Съюз за външната политика при идването си за договарянията в Брюксел.

В първия пакет от наказания предишния месец Европейски Съюз наложи забрани за пътешестване и заледяване на активи на 15 ирански лица и институции, свързани със гибелта на Махса Амини и с репресиите на митингите в отговор на нещастието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР