Министрите на правосъдието и на вътрешните работи на страните от

...
Министрите на правосъдието и на вътрешните работи на страните от
Коментари Харесай

ЕС обсъжда общ отговор срещу миграцията

Министрите на правораздаването и на вътрешните работи на страните от Европейския съюз ще обсъдят на съвещание в Брюксел общ отговор на миграцията от Афганистан, съобщи БНР.

Съветът идва след среща на непрекъснатите представители на Европейски Съюз предходната седмица, на която те дискутираха последния процес на събитията в страната, в това число миграцията и сигурността, както и съдействието в тази тенденция със прилежащи на Афганистан страни. Според изтекла през вчерашния ден чернова на обща позиция на министрите те ще се опълчват на безконтролната миграция оттова, както и ще упорстват за щателна инспекция на евакуираните към този момент от страната и признати в разнообразни страни-членки на Европейски Съюз мигранти.

Върховният представители по външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи, че Общността ще подкрепи финансово прилежащите на Афганистан страни за приемане на бежанци. От Европейската комисия потвърдиха, че ще създадат това от плануванаъа за страната филантропична помощ, само че отхвърлиха да назоват съответни суми за тази цел. Председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен заяви, че филантропичната помощ на Европейски Съюз, която е над 50 млн. евро за страната, ще бъде увеличена на над 200 млн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР