Министрите на отбраната в НАТО се събират днес и утре

...
Министрите на отбраната в НАТО се събират днес и утре
Коментари Харесай

НАТО заплаши Русия с прилагането на чл. 5

Министрите на защитата в НАТО се събират през днешния ден и на следващия ден в Брюксел, с цел да обсъдят укрепването на защитата на Алианса и отбрана на стратегическата инфраструктура на фона на саботажа на газопровода Северен поток 1 и 2.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7562
,,Ще преразгледаме нашите отбранителни качества и качества за въздържане в границите на НАТО. Ще повишим степента на сигурност по отношение на нашите обекти от стратегическо значение, поради саботажа на газопровода Северен поток``, съобщи в навечерието на срещата генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Той напомни, че НАТО към този момент е удвоил своето военно наличие в Балтийско и Северно море с нас 30 кораба, които при потребност ще оказват помощ на патрулиращите в района самолети и подводници.

Столтенберг акцентира, че продължава съблюдаването на всички обекти, които биха били евентуална цел на хибридни или хакерски атаки против съдружниците в НАТО, и че Алиансът е в " подготвеност да предприеме ограничения при нужда ", според от естеството на офанзивата.

В тази връзка ръководителят на НАТО не изключи опцията и за използването на член 5 за групова защита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР