Министрите на отбраната от НАТО ще обсъдят тази седмица предприемането

...
Министрите на отбраната от НАТО ще обсъдят тази седмица предприемането
Коментари Харесай

НАТО ще оценява сигурността на далекосъобщителните мрежи в държавите от пакта

Министрите на защитата от НАТО ще обсъдят тази седмица предприемането на оценки за резистентност на далекосъобщителните мрежи в страните от алианса. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, представен от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че всяка от страните в НАТО е длъжна да обезпечи работата на далекосъобщителните мрежи, в това число подготвеност за деяние при изключителни условия. По неговите думи оценките на сигурността ще засягат и бъдещото развиване на мрежите от пето потомство (5G). Очаква се НАТО да предложи оценките да обгръщат в това число собствеността на далекосъобщителните мрежи.

Столтенберг се въздържа от оценка на договореностите от последните часове сред президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган за Сирия. По неговите думи събитията от последните дни обрисуват опцията за ограничение на насилието и за реализиране на политическо решение. Генералният секретар добави, че министрите от НАТО тази седмица ще обсъдят предлагането на Германия за обособяването в Сирия на зона за сигурност.

Излишно е да се опитваме да крием, че съдружниците имат разнообразни визии за изхода в Сирия. Не всички разлики са преодолени. НАТО е място за срещи сред съдружниците, за разискване на опциите, уточни Столтенберг. Той прикани всички страни в Сирия да се причислят към търсенето на решенията.

Генералният секретар приветства спада на напрежението в Сирия от последните дни и прикани всички към въздържаност. По неговите думи потребността от постигането на политически излаз е незабавна, а НАТО напълно поддържа напъните под егидата на Организация на обединените нации.

Столтенберг прикани да се запазят достиженията в битката с терористите от " Ислямска страна " (ИД). По неговите думи битката с ИД не е завършила и терористите могат да се върнат, в това число като опитат да се открият трайно в Афганистан, откакто бяха напълно прогонени от Сирия и Ирак. По мотив договарянията за мир в Афганистан Столтенберг прикани талибаните да покажат, че са подготвени на отстъпки, тъй като в никакъв случай няма да завоюват на бойното поле.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР