Министрите на отбраната на Швеция и Дания се договориха за

...
Министрите на отбраната на Швеция и Дания се договориха за
Коментари Харесай

Швеция и Дания ще доставят бойни машини CV90 на Киев

Министрите на защитата на Швеция и Дания се договориха за по-нататъшна поддръжка за Украйна. Споразумението планува по-специално доставката на шведски бойни машини на пехотата CV90 за Киев, оповестява Би Би Си.

Финансовият принос на Дания по това съглашение ще бъде 1,8 милиарда датски крони (около 264 милиона долара).

" Това е значима стъпка за поддръжка на украинските отбранителни сили дружно с Дания. Ние ще използваме индустриалните мощности, с цел да осигурим доставката на нови бойни машини CV90 за Украйна ", сподели шведският министър на защитата Пол Йонсон.

През тази година Швеция към този момент трансферира на Украйна 50 бойни машини на пехотата CV90, които демонстрираха висока успеваемост по време на бойни дейности. Киев е изискал спомагателни доставки на това съоръжение от Стокхолм.

Combat Vehicle 90 е линия шведски бойни транспортни средства на пехотата. Серийното произвеждане на CV90 стартира през 1993 година Общо към 1170 единици са създадени в разнообразни модификации, множеството от които са изнесени в други страни.

В допълнение към няколко разновидността на бойни машини на пехотата, въз основата на CV90 са създадени и редица профилирани бойни бронирани машини, в това число лек танк със 120 mm гладкоцевно оръдие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР