Министрите на отбраната на САЩ и Китай спориха по въпроса

...
Министрите на отбраната на САЩ и Китай спориха по въпроса
Коментари Харесай

Лице в лице министрите на отбраната на САЩ и Китай спориха за Тайван и Русия

Министрите на защитата на Съединени американски щати и Китай спорих а по въпроса за Тайван в първата си среща лице в лице в петък на огромна среща на върха по защитата в Сингапур, като Вашингтон сподели, че Пекин се пробва да промени статуквото за острова, а Пекин твърди, че Вашингтон подхранва неустойчивост с дейности, в това число продажба на оръжие на Тайпе, оповестява СиЕнЕн.

Съединени американски щати са отдадени на своята политика на " Един Китай ", сподели министърът на защитата Лойд Остин пред китайския си сътрудник военачалник Уей Фънхе, само че той предизвести, че китайската войска става все по-агресивна и рискова в района, сподели чиновник на защитата на Съединени американски щати след срещата по време на разговора Шангри-Ла.

Американският чиновник сподели, че дейностите на Народната освободителна войска (НОА) отразяват последните изказвания, направени от китайски публични лица , които допускат, че Пекин може да трансформира статуквото във връзка с Тайван , демократично следен остров, който Китай претендира за своя суверенна територия.
 Китай желае среща с министъра на защитата на Съединени американски щати
Китай желае среща с министъра на защитата на Съединени американски щати

Двете страни би трябвало да обсъдят въпроса за " ръководство на конкуренцията " сред тях

" Секретарят Остин също изрази угриженост по отношение на... изказвания на чиновници на НОАК, че Тайванският пролив не е интернационалните води . Представители на (Китайската национална република) споделиха това неведнъж на Съединените щати през последните няколко месеца и това е надълбоко тревожно ", сподели служителят.

Реагирайки съответно на изказванията на Съединени американски щати в брифинг след срещата, представител на китайския боен сподели, че не Пекин разстройва траялата десетилетия политика, която обезпечи непоклатимост през Тайванския пролив.

" Не континентът трансформира статуквото, а силите за самостоятелност на Тайван... и външни сили се пробват да трансформират статуквото ", сподели старши полковник Ву Цян на конференция след срещата.

В китайско изказване по време на срещата се споделя, че Уей е показал съответно неотдавна оповестената продажба на оръжие от Съединени американски щати за 120 милиона $ на острова. Новата продажба на оръжия ще обхване " аварийни елементи за военноморски кораби и свързаната с тях техническа помощ ", заяви Министерството на защитата на Тайван в четвъртък.

" Съединени американски щати още веднъж оповестиха продажба на оръжие на Тайван, което съществено подкопа суверенитета и ползите на сигурността на Китай. Китай твърдо се опълчва на това и изрично го осъжда ", се споделя в изказването на Китай.

Въпросът за Тайван зае по-голямата част от срещата сред Остин и Уей , сподели американският чиновник.
 Съединени американски щати ще оказват помощ на Тайван да поддържа военните си кораби
Съединени американски щати ще оказват помощ на Тайван да поддържа военните си кораби

Одобрена е продажбата на аварийни елементи за 120 млн. $

Войната на Русия против Украйна също се оказа противоречив въпрос . Остин прикани китайския си сътрудник да не дава никаква материална поддръжка на Русия , сподели американският чиновник.

На конференцията на Китай след срещата Ву акцентира, че Китай не е направил това. " Китай не е дал военна помощ на Русия. Това е несъмнено ", сподели Ву.

Въпреки тези разлики, Ву разказа срещата , която продължи близо час, съвсем два пъти по-дълго от плануваното, като " добър резултат ". Беше " откровена ", само че " позитивно и градивно ", сподели той.

Срещата се състоя по време на четвъртото пътешестване на Остин в Индо-Тихоокеанския район след публично искане от военното управление на Китай.

Двамата разговаряха и за желанието на Съединени американски щати да открият по-стабилни информационни линии сред двете военни управления и сили , за да се избегне прерастването на конкуренция сред две международни сили в спор . Служителят сподели, че министър Уей реагира на концепцията за основаване на механизми за връзка при спешни обстановки, което допуска, че може да има по-конкретни резултати по тези механизми по-късно тази година.

" Предполагам, че ще има спомагателни отворени канали, в това число канали от военни към военни , без значение дали е от INDOPACOM или от ръководителя. Мисля, че и двете страни евентуално са отворени за това през идващите месеци ".

Преди срещата чиновник на защитата на Съединени американски щати сподели, че Вашингтон ще се опита да откри линии за връзка на най-високите равнища на военните като механизъм за отбягване на обстановки , които биха довели до спор сред двете тихоокеански сили. Съединени американски щати също желаят да видят информационни механизми сред командирите на локално равнище, споделиха публични лица.

" Това беше приоритет за нас в връзките в региона на защитата ", сподели служителят.

Ву, китайският представител, сподели, че идващите стъпки в връзките сред Съединени американски щати и Китай ще включват осъществяване на продан и диалози за съдействие както по военни, по този начин и по дипломатически канали .

" Китайската страна счита, че е по-добре да се срещнем, в сравнение с да не се срещаме и е по-добре да приказваме, в сравнение с да не приказваме ", сподели той.
 Путин - новият васал на Китай
Путин - новият васал на Китай

Пълен поврат спрямо XX век
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР