Министрите на отбраната на Съединените щати и Русия, Сергей Шойгу

...
Министрите на отбраната на Съединените щати и Русия, Сергей Шойгу
Коментари Харесай

Шойгу и Остин се чуха за сефте от месеци, инцидентът с дрона бил неволен

Министрите на защитата на Съединените щати и Русия, Сергей Шойгу и Лойд Остин, разговаряха за пръв път от месеци ден след като американските въоръжени сили оповестиха за конфликт на съветски изтребител и американски дрон над Черно море.

Това първо бе обявено от съветското министерство на защитата, само че след това го удостовери и Лойд Остин, който сподели, че уверил сътрудника си в решимостта въоръжените сили да летят " където и да разрешава интернационалното законодателство ".

Инцидентът бе първата известна директна борба на двете страни след съветската инвазия в Украйна и бе последван от замяна на обвинявания и разнообразни версии. Москва твърди, че мястото на конфликта е близо до Крим, Вашингтон - в интернационалните води.

И двете страни обаче дадоха знак, че желаят да избегнат по-сериозна ескалация, макар Русия да заприказва за опит да се добере до останките от дрона. Си Ен Ен заяви, че американските управляващи отдалечено са изтрили деликатни данни от безпилотния уред.

Според Министерството на отбраната на Москва диалогът е по самодейност на американската страна, само че не се оповестяват детайлности. Тези контакти са по-скоро необикновени през миналата година, откогато Русия атакува Украйна, а връзките сред Вашингтон и Москва стигнаха най-ниската си точка от десетилетия.

За диалога се заяви, откакто представителят на Държавния департамент Нед Прайс съобщи, че конфликтът евентуално е несъзнателен, а не резултат от съзнателно деяние на Русия. Говорителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че на съветския дипломат Анатолий Антонов - който бе извикан на диалог - е казано, че Москва би трябвало да внимава. " Посланието е: Не го правете още веднъж. " "

Антонов, чиято страна отхвърля опцията да е имало контакт сред изтребител Су-27 и американския дрон MQ-9 Reaper, сподели, че такава интензивност " наоколо " до съветските граници е " причина за безпокойствие ", а на Вашингтон споделил: " Престанете да прелитата край съветските граници. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР