Министрите на отбраната на Полша и Южна Корея обсъждат сътрудничеството в областта на сигурността, подкрепата за Украйна

...
Министрите на отбраната на Полша и Южна Корея се срещнаха
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на Полша и Южна Корея се срещнаха във Варшава за разговори относно сигурността и подкрепата за Украйна през борбата й срещу агресията на Русия, както и за по-нататъшното сътрудничество в сектора на въоръженията

От Асошиейтед прес, 31 август 2023 г., 12:47 PMUУкраина в борбата си срещу агресията на Русия, както и за по-нататъшното сътрудничество в сектора на въоръженията.

Полша купува оръжия и военно оборудване на стойност десетки милиарди долари от Южна Корея, докато надгражда отбранителния си потенциал с нарастващо безпокойство поради войната в съседна Украйна.

Новото оборудване също заменя това, което Полша даде на Украйна, за да й помогне да се защити от руската инвазия.

Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак се срещна с корейския си колега Лий Йонг-Суп в Министерството на отбраната.

Военното оборудване, закупено от Полша от Южна Корея, включва танкове K2, гаубици Thunder K9, учебно-бойни изтребители FA-50 и реактивни артилерийски системи K239 Chunmoo.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР