Министрите на отбраната на НАТО ще се срещнат утре (15

...
Министрите на отбраната на НАТО ще се срещнат утре (15
Коментари Харесай

С видеоконференция НАТО обсъжда коронавируса и как да спасява живот

Министрите на защитата на НАТО ще се срещнат на следващия ден (15 април 2020 г.) посредством сигурна видеоконферентна връзка, с цел да обсъдят отговора на Алианса на рецесията COVID-19 . Освен че подсигурява сигурността на съюзническите войски и личен състав, НАТО координира военната поддръжка на съдружниците в отговор на пандемията , оповестяват от щаба на Алианса.

Способността на НАТО за тежкотоварни транспорти обезпечава навременното превозване на сериозни доставки от целия свят . Стотици тонове здравно съоръжение са дарени и доставени, а съдружниците споделят медицински експертизи и аварийни болнични благоприятни условия.

На тази среща министрите на защитата вземат решение какво повече могат да направи НАТО, с цел да избавя живот .

Дезинформацията към COVID-19 е огромно предизвикателство . Министрите разискват какво повече съдружници могат да създадат, за да се опълчват на лъжливи и нездравословни изказвания .

Те разискват и по какъв начин НАТО поддържа възпиращата мощ и защита , както и задачите и интервенциите по света по време на пандемията .
 Столтенберг е благополучен за Северна Македония и трагичен за ковид
Столтенберг е благополучен за Северна Македония и трагичен за ковид

Но НАТО оказва помощ, няма медицински ресурси, не е подобен съюз, само че координира, възпира и отбранява света в рецесия

В същото време, военни медици от Хърватия, Германия и Холандия дойдоха в Литва, с цел да засилят бойната група на НАТО . Бойната група, ръководена от Германия, се грижи за личните си войски, с цел да не натоварва здравната система на Литва.

Членовете на медицинските екипи обявиха, че с неспокойствие чакат да работят дружно с сътрудниците си, за да подсигуряват, че войските в многонационалната бойна група остават здрави , и всички нужни защитни ограничения не престават да се подхващат. Разгръщането им изпраща явен сигнал за солидарността на НАТО , засилвайки задачата на бойната група за въздържане и усмиряване.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира, че макар пандемията НАТО поддържа оперативна подготвеност , в това число посредством задачата си за въздушна полиция и многонационалните бойни групи в Балтийския район.

Бойната група в Литва е ситуирана в Рукла и е една от четирите многонационални бойни групи на НАТО в балтийските страни и Полша .
 Захариева: НАТО има значима роля в битката с пандемията
Захариева: НАТО има значима роля в битката с пандемията

Вицепремиерът зове за битка им с дезинформацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР